Haberler

Haberler

Tuzla, ‘Madde Bağımlılığına Hep Birlikte Hayır’ Demeye Devam Ediyor

z12.04.2016

Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi öncülüğünde kamu kurumları ve sivil inisiyatifin katılımıyla düzenlenen “Tuzla’da Hep Birlikte Madde Bağımlılığına Hayır” projesinde bilinçlendirme çalışmaları devam ediyor.
Tuzla Belediyesi koordinasyonunda sürdürülen madde bağımlılığıyla mücadele seferberliğinde 3. etap çalışmaları devam ediyor.  Gönüllü eğitmenleri eğitimi ve eğiticilerin eğitiminin ardından, gönüllü eğiticilerin toplumun tüm kesimlerini bilgilendirme çalışmaları devam ediyor. Bir yandan kanaat önderleriyle toplantılar sürüyor, diğer yandan da alanında uzman 1 psikiyatrist, 6 psikolog ve 19 okul rehber öğretmeninin gönüllü olarak görev aldığı ön müdahale ekibi, vakaları aylık süpervizyon toplantılarıyla düzenli olarak ele alıyor. Projede toplumu bilinçlendirme görevini üstlenen gönüllüler, sağlıklı nesiller ve güzel bir gelecek için projede aktif rol alıyor.

Ardahanlılar Derneği de “Madde Bağımlılığına Hayır” Dedi
Projenin gönüllü eğiticileri, Ardahanlılar Derneği’nin Mimarsinan Mahallesi’ndeki yerine konuk oldu. Derneğin en yoğun saatinde Ardahanlılar ile buluşan eğiticiler, sunum eşliğinde bilgi vererek farkındalık oluşturdu. Gönüllü eğiticiler, madde bağımlılığında hedef kitle, bağımlılığın tanımı, bağımlılık yapıcı maddeler ve etkileri, risk faktörleri, yanlış kanı ve düşünceler, bağımlılığın fark edilişi ve önleyici çalışmalar hakkında detaylı bilgiler vererek farkındalık oluşturdu. Eğiticiler, madde bağımlılığıyla mücadele için kurulan 444 73 01 numaralı hattın 24 saat hizmet verdiğini belirtti.
Eğitime katılan vatandaşlara madde bağımlılığıyla mücadeleyi içeren yetişkin el kitabı ve el broşürü dağıtıldı. Gönüllü olmak isteyenler “Gönüllü Bilgi Formu” ile projede çalışmalarına davet edildi, eğitim “Sunum Öncesi ve Sunum Sonrası Anketi” ile değerlendirildi.
Tuzla Ardahanlılar Derneği, toplumu yakından ilgilendiren bir konuda gösterilen hassasiyet nedeniyle Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.