Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi 1. Ulusal Şiir ve Hikaye Yarışması’nın Ödülleri Sahiplerini Buldu

z01.06.2016

Tuzla Belediyesi 1. Ulusal Şiir ve Hikaye Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.
Tuzla Belediyesi tarafından Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi katkılarıyla düzenlenen Tuzla Belediyesi 1. Ulusal Şiir ve Hikaye Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu. İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Ada, ödül kazanan yarışmacılar ve aileleri katıldı.

Kültürel Çalışmaları Yorulmadan Sürdüreceğiz
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla’da sanata önem verdiklerini belirterek “Bu güzel kategorilerde, şiir ve hikaye dalında bu yarışmaya katılan bütün yarışmacı kardeşlerimize teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. İnşallah örnek olurlar ve devam ederler diye ümit ediyorum” dedi.
TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı da şiir ve hikaye yarışmalarının genç kalemlerin yüreklendirilmesi açısından önemli bir işleve sahip olduğunu anlattı.
Bu yarışmaların, edebiyat dünyasına yeni isimlerin kazandırması açısından büyük bir önem arz ettiğini söyleyen Bıyıklı, “Genç kalemlerin yüreklendirilmesi açısından güzel bir işlev görüyor. Özellikle dereceye girenlerin yazı yürüyüşlerini sürdürmeleri, en büyük dileğimiz. Büyük milletlerin büyük yazarları olur. Geleceğin büyük Türkiye’si, genç kalemlerin, kültür ve irfan adamlarının omuzlarında yükselecektir." değerlendirmesinde bulundu.
Geleceğin büyük yazarlarını yetiştirmek adına kültür nöbeti tutmaya devam edeceklerini aktaran Bıyıklı, "Kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın çizdiği ufukta, kültürel çalışmaları yorulmadan yürüteceğiz." dedi.

Geleceğin Şair ve Yazarlarını Bulup Teşvik Etmek İstiyoruz

Tuzla'yı eğitim ve kültür şehri yapma idealiyle yola çıktıklarını söyleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yarışma ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Nesilleri edebiyatla buluşturup, gönül dostlarına da ev sahipliği yapmak isteğiyle “1. Ulusal Hikaye ve Şiir Yarışması"nı düzenledik. Tuzla Belediyesi olarak ilçemizde geleneksel hale getirdiğimiz çalışmalarımızı ulusal boyuta taşıma fikri, geleceğin şair ve yazarlarını bulup teşvik etmek gayesiyle buluştu. Her şeyin üzerinde gördüğümüz, bizi biz yapan değerlerimize bağlılık, milli ve manevi değerlerin yeni nesillere aktarılmasının en önemli vasıtası olan edebiyat, kültürümüze katkımız olarak gelecek nesillere bırakacağımız emanetimizdir” dedi. 

Geleceğin Şair ve Yazarları Ödüllendirildi
Yarışmada 18 yaş üstü şiir kategorisinde “Hüzünlü Halk Cumhuriyeti” şiiriyle Kadir Ünal ikinci, ‘Das Parfüm” şiiriyle Abdullah İlhan üçüncülük ödülü kazandı. Hikaye kategorisinde ise "Hazan Busesi" hikayesiyle Hatice Çay birinci, “Redaktörm ve imleri” hikayesiyle Özgür Aras Tüfek ikinci, “Hafızın Yolculuğu” hikayesiyle Saduman Birinci üçüncü oldu.
18 yaş altı şiir kategorisinde "Gecikme Manifestosu" şiiriyle Hatice Anlağan birinci, “Anlayamazsınız” şiiriyle Kübra Kocatürk ikinci, “Ertelenmiş Sözler” şiiriyle Derya Koç üçüncü oldu.
Hikaye kategorisindeki "Semenderin Uzayan Gölgesi" hikayesiyle Alperen Enes Bayar birinciliğe layık görüldü. “Gizli Ruhun Açık Sahnesi” hikayesiyle Şevval Karakoç ikinciliğe,  “Kayısı Ağacı” hikayesiyle Ömer Uzun üçüncülüğe layık görüldü.
Program, şair Kahraman Tazeoğlu'nun okuduğu şiirlerle sona erdi.