Haberler

Haberler

Cumhuriyet Bayramı, Tuzla’da Coşkuyla Kutlandı

z31.10.2016

Cumhuriyetimizin ilanının 93. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Tuzla’da da coşkuyla kutlandı.
Tuzla’daki kutlamalar, 28 Ekim’de Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı  Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kurumlarını temsilen anıta çelenk sundu. Tören, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.
Cumhuriyetimizin 93. yıl kutlamaları, 29 Ekim sabahı Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır'ın makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Kutlama programı ise Tuzla Cezeri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kapalı spor salonunda gerçekleştirildi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Cumhuriyet Bayramı konulu yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Öğrenciler, Cumhuriyetimizi şiirler ve kompozisyonlarla anlattı. Okulların halk oyunları ekipleri folklor gösterisi ile bayram coşkusunu yaşattı.