Haberler

Haberler

Başkan Yazıcı, Gençlerle Dijital Okur Yazarlığı Konuştu

z27.02.2017

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Başkan Gençlerle Buluşuyor” programında ilçe gençliği ile Dijital Okur Yazarlık hakkında söyleşide bulundu. Tuzla Belediyesi Sahil Sahnesi’nde düzenlenen programda Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gençlerin sorularını yanıtladı ve fikirlerini paylaştı.
Bilal Eren’in moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Dijital Okur Yazarlık ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bilgi ve teknolojinin önemine vurgu yapan Başka Yazıcı: “Ülkemizde aslında sosyal medya kullanımı da dahil olmak üzere bilgi ve teknolojilerin yani bilgi teknolojilerinin kullanımı açısından hızlı bir şekilde bu ülkelere adapte olmuş durumda. Dolayısıyla yeni nesil bu konuda kendini iyi geliştirmeli ve dünyadaki bilgisayar okuryazarlığı ve dijital okuryazarlık sıralarında iyi bir sıra almak zorundayız. Dünyadaki yarışta var olmak istiyorsak ve bireysel olarak başarılı olmak istiyorsak mutlaka bunu başarmak ve bunu sağlamak zorundayız.

Teknolojiye ve bilgisayar okuryazarlığı toplumlar için çok önemli bir kavram. Dolayısıyla toplum için çok önemli bir değer olduğunu artık biliyoruz. Hele şu sosyal medya ile işler çığırından çıktı ve değişti.
Çok hızlı bir bilgi akışı var ancak buradan edinilen bilgiye dikkat etmek gerekiyor. Nasıl hızlı ve dikkatsiz araçlarda kazalar kaçınılmazsa sosyal medya da dünyadaki hızla beraber kazalarında arttığı bir otobana benzedi.” dedi.

Başkan Yazıcı: Doğru Bilgiye Ulaşmak Zorundayız
Hızlı bilgi akışının olduğu bir ortamda doğru bilgiye ulaşmanın zor olduğunu vurgulayan Başkan Yazıcı: “Nerede olduğumuzu öğrenebilmemiz için doğru bilgiye sahip olmanız lazım, koordinatlarını bilmeniz lazım, tarihi koordinatlarımız var, bulunduğumuz bir gerçeklik var bir de gelecek adına düşünceler, fikirler ve ülke adına yükümüz var. Dolayısıyla hepsine bakıldığı zaman gerekli ve doğru bilgiye ulaşmanın yolunu bulmak zorundayız. Doğru bilgi elde edilirken aslında çok farklı tezleri okumak gerekir. Doğru bilgiye sahip olmak lazım yani tarihi gerçekleri bir defa değiştiremezsiniz, geçmiş bilgilerin doğru kaynağına ulaşırsanız doğrudur yaşanmıştır realitedir. Bunu çarpıtmaya çalışanlar olur ama siz doğruyu bulursanız zaten oluşmuş teziniz daha doğru olur.” dedi.

Sosyal Medya Hesaplarımı Kendim Yönetirim
Programda gelen bir soru üzerine sosyal medya hesaplarını kendisinin yönettiğini belirten Başkan Yazıcı: “Sosyal medya hesaplarımı kendim kullanıyorum ve kimseye de bırakmıyorum. Hatta program yoğunluğundan paylaşım yaparken yanlış yazabiliyorum. Fotoğraflar bana gelir onları ben paylaşırım. Hesapları yönetmenin şunu getirdiğini düşünüyorum. Vatandaşım benimle daha rahat konuşuyor. Başkan mısınız? Emin misiniz? gibi sorularla karşılaşıyorum. Gece de dahil olmak üzere gelen mesajları okurum ve ilgili müdür arkadaşlara yönlendiririm.” dedi.

Doğru Fikri Savunmak Cesaret İster
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, pasif kişiliklerin İnternet ortamında ve klavye başında cesaret kazandıklarını belirtti. Başkan Yazıcı: “Çocuk pasifize yetişmiş, annesi bağırmış, arkadaşları ezmiş, klavyenin başına oturmuş hep böyle pasif bir kişilik oluşmuş.  Klavyenin başına oturunca da ismini de rebelyum koymuş ve bütün dünyaya meydan okuyor. Yani o ayrı bir güven veriyor. Ekranınızdan bütün dünyaya açılmışsınız ve sizin ne olduğunuz, kim olduğunuz, ne kadar bilgiye sahip olduğunuz bilinmiyor. Cesaret orda dolayısı ile siz orda asıp kesiyorsunuz. Bir insanın niyeti bozuksa her türlü kötülükte orada. Bir özgüven veriyor. Çok cesur oluyor insanlar klavyenin başında. Etrafında bir şey yok. Ama meydanlarda birinin karşısında benim fikrim bu ve bunu savunuyorum, doğru fikri savunmak budur bunu yapmak cesaret ister. Öz güven ister. Gerçek bilgi ve kimliğinizle doğru bilgiye, kendinize ve öz güveninize ihtiyacınız vardır. Eğer ki bir sahte isimle yazıyorsanız fikirleriniz ortaya koyuyorsanız yanlışta çıksa nasıl olsa kimse seni tanımıyor. Öyle yapsanız da bırakmış olduğunuz bütün dijital izler görünüyor. Bana bir şey olmaz demeyin her şey takip ediliyor. Nereden, kimden, hangi cihaza bağlandınız, hangi ip ile cihazın id koduna kadar her şey kayıt altında. Yeter ki sizi takip etmek istesinler.” dedi.

Gençlerden Başkana Akrostiş Şiir Sürprizi
Program sonunda Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi Şiir Kulübü öğrencileri Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya seçme şiirlerden oluşan el yazması şiir kitabı hediye etti. Kitapta Başkan Yazıcı’nın baş harflerinden oluşan akrostiş şiirler dikkat çekti.