Haberler

Haberler

Bayburtlular, Kültürünü ve Değerlerini Tuzla'da Bir Kez Daha Tanıttı

z13.03.2017

Tuzla Belediyesi 7. Geleneksel Tuzladan Anadolu’ya Kültürler Buluşması- Bayburtlular Gecesi, Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ev sahipliğinde düzenlenen Tuzla’dan Anadolu’ya Bayburtlular Gecesi’ne AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Bayburt Kültür Yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan, Tuzla Bayburtlular Derneği Başkanı Levent Ayaz, Bayburt derneklerinin başkan ve yöneticileri ile Tuzla ve çevresinde yaşayan Bayburtlular katıldı.
Bayburtlular, misafirlerine yöresel yemeklerini tanıttılar. Minyatür Bayburt Kalesi ve köprüsü, geceye katılanların fotoğraf karelerinde hatıra oluşturdu. Yöresel sanatçılar hemşehrilerine kültürlerini hatırlattı, protokol Bayburtlular ile birlikte halay çekti. 

Tuzla’da Güzel İşleri Hep Birlikte Başardık
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gecede yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemini vurguladı. Tuzla’da bu birlik ve beraberliğin sağlanması için yaptıkları sosyal projelerden bahseden Başkan Yazıcı, bu sürece yürek açan Bayburtlular’a da teşekkür etti. Başkan Yazıcı, “Bu geceleri kültürümüzü tanıtalım, birbirimizi tanıyalım ve beraber yaşadığımız Tuzla’da ortak paydada buluşalım, Tuzla’da daha güzel bir geleceği birlikte oluşturalım düşüncesi ile başlatmıştık. 7 yıldır bu geleneği sürdürüyoruz ve çok olumlu sonuçlar aldığımıza inanıyorum. Bayburtlularla da bunu başardık” dedi.