Haberler

Haberler

Başkan Yazıcı, Halk Meclisi’nde Aydıntepe Mahallesi Sakinleriyle Buluştu

z12.10.2017

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bu yılın ilk halk meclisini Aydıntepe Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahallede yapılan hizmetler ve projeleri hakkında bilgi veren Başkan Yazıcı, vatandaşların sorularını da yanıtladı. Başkan Yazıcı, 100. Yıl Caddesi’ndeki trafik sorununu mahalle sakinlerinin katılımıyla halk oylamasına götüreceklerini, halk oylamasından çıkacak kararı uygulayacaklarını söyledi.
Tuzla Belediyesi, yılın ilk halk meclisi toplantısını Aydıntepe Mahallesi’nde düzenledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Başkan Yardımcıları ile birim müdürleri, halk meclisine katılarak başta mahalle olmak üzere ilçedeki çalışmaları ortak akılla değerlendirdi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Aydıntepe Mahallesi-Sabiha Gökçen Bağlantı Yolu, yeni okul alanı, Aile Sağlığı Merkezi ve Evora Konutları üstünde sosyal tesis müjdelerini verdi. 

Mahallesine Saygı ve Kaygı Duyan Vatandaşlarımızla Halk Meclisi’ndeyiz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, halk meclislerini mahallesine, ilçesine aidiyet hisseden vatandaşların bu saygılı yaklaşımı ve gelecek adına kaygısı adına düzenlediklerini söyledi. Başkan Yazıcı, “Mahallesine, ilçesine, iline saygı duyan onunla beraber kaygısını da hisseden vatandaşlarımızla hem sorunları konuşmak hem de mahalle ve ilçemizin geneli üzerine bir paylaşımda bulunalım düşüncesi ile halk meclislerinde beraber oluyoruz” dedi.
Tuzla’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Aydıntepe Mahallesi’ndeki bitişik yapılaşmanın yeni okul, spor, park ve yaşam alanları oluşumunu zorlaştırdığını vurgulayan Başkan Yazıcı, “Biz bulabildiğimiz tüm alanları mahallemizin yaşam kalitesini yükseltmek için değerlendirdik” ifadesini kullandı. 

Başkan Yazıcı’dan Aydıntepe’ye 4 Müjde
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, mahallenin yerleşim alanı dezavantajına rağmen yeni kazanımları da 3 başlıkta müjdeledi. Başkan Yazıcı, “Aydıntepe’de eskiden park alanı olarak planlanan alanı okul alanına çevirdik, yeni okul yapılması konusunda çalışmamız var. Aydıntepe’de 1 Aile Sağlığı Merkezi var ama 2. merkezin yapımına da başlayacağız. Belediyemizin Aydıntepe Mahallesi’nde bir sosyal tesisi var ama Evora Evleri’nin üst kısmında da bir sosyal tesis yapmayı planlıyoruz. Aydıntepe Mahallesi’nde sanayi ve Şelale Eğitim Parkı’nın altından geçen bir yol açarak Sabiha Gökçen Havaalanına bağlantısını sağlayacak, Aydıntepe’ye rahat bir nefes aldıracağız” dedi. 

E-5’ten Aydıntepe’ye Girişi Sağladık
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, mahalleyi yakından ilgilendiren ulaşım projelerine de değindi. Başkan Yazıcı, “Yan yol düzenleme çalışmalarında E-5’ten Aydıntepe’ye giriş yer almıyordu. Buna itiraz edip E-5’ten Aydıntepe’ye girişi sağladık. Esenyalı Köprülü Kavşağının hizmete açılması, mahallede tek bölgeden dağılan trafiği rahatlattı. Anadolu yakasındaki metronun Tuzla’ya gelmesiyle ilgili ihale yapıldı, inşaat başladı. Metronun gelişi ve mevcut Marmaray hattının artıları ile Aydıntepe’nin ulaşımdaki avantajları artıyor. İçmeler Köprüsü’nde yapmayı planladığımız 4. yonca ile bu bölge rahat bir nefes alacak” şeklinde konuştu.
 

Halk Meclisi’nden Halk Oylamasına
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, mahalle çevresi ile başladığı ulaşım konusundaki açıklamasına mahallenin merkezindeki ulaşım sıkıntısından bahsederek devam etti. 100. Yıl Caddesi’ndeki trafik sıkıntısının herkesin gündeminde yer aldığını belirten Başkan Yazıcı, halk oylaması düzenleyeceklerini söyledi. Başkan Yazıcı, “Tuzla’da ilk halk oylamasını İstasyon Caddesi için yaptık. Vatandaşlarımızın halk oylamasında verdiği kararı uyguladık. Aydıntepe Mahallesi’nde de hem pazarın kurulduğu caddeden yukarı taşınması hem de 100. Yıl Caddesi’nin durumunu halk oylamasına götüreceğiz. Caddenin mevcut şekilde kullanımı, tek yönlü trafik uygulanması ve tek taraflı park yasağı gibi alternatifleri Aydıntepe halkının kararına sunacağız. Aydıntepe halkı bu konuda hangi kararı verirse onu uygulayacağız” diye konuştu. 

7 Evler’in Tapu Sorununu Çözmenin Mutluluğunu Yaşıyorum
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, mahallede yapılan çalışmaları da miktarlarıyla birlikte açıklayarak geçmiş 8 yılın dökümünü görsellerle ortaya koydu. Başkan Yazıcı, “Aydıntepe’de en çok 40 yılı aşkın süredir devam eden 7 Evler mevkisini tapulandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hem ilçe başkanlığım hem de belediye başkanlığımda bu konuda çok soru ve şikayet alıyordum. Çok şükür ilk dönemimde bu sorunu ortadan kaldırmak bana nasip oldu” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, mevcut dönemi kapsayan vaatlerinin yüzde 95’ini gerçekleştirdiğini, vaatlerinden çok daha fazla hizmet gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Yazıcı, toplantıya katılan vatandaşların istek ve sorularını da yanıtladı. 

Toplantıdaki Samimiyet Fotoğraflara da Yansıdı
Tuzla Belediyesi’nin Aydıntepe Mahallesi’ndeki halk meclisi samimi bir ortamda gerçekleştirildi. 4 yaşındaki Elanur Durmaz’ın toplantı sırasında Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın yanağını eliyle okşarken deklanşöre yansıyan görüntüsü, toplantının en samimi karesini oluşturdu.