Haberler

Haberler

Gönlünü Tuzla’nın Mutluluğuna Adayan Kadınlar Eğitimde Buluştu

z17.10.2017

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, aktif Kadın Kent Gönüllüleri’ne “Mutlu Etmek, Mutlu Olmak” konulu eğitim düzenledi. 2 günlük eğitimde empatinin önemine vurgu yapıldı, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunuldu.
Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitime Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Gönül Elleri Çarşısı Yönetim Kurulu Üyeleri ve aktif alarak görev alan Kadın Kent Gönüllüleri katıldı. 2 gün süren eğitime Kişisel Gelişim Uzmanı Dilek Çelik konuşmacı olarak katıldı. Çelik, “Mutlu Etmek, Mutlu Olmak” konulu eğitimde Kadın Kent Gönüllüleri’nin ev ziyaretlerinde dikkat etmeleri gereken konular ve gönüllülük kavramı hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Etkili iletişimde empatinin önemine vurgu yapan Çelik, “Karşımızdaki kişileri anlamak için empati kurmalıyız. İhtiyaç sahibi ailelerimizin evlerine gittiğimiz zaman ailelerimize tebessüm ile yaklaşarak onların dertlerine yardımcı olmalıyız. Karşımızdaki kişiyi iyice dinleyip gözlem yapmalı ve tüm birikimlerimizi doğru aktarmalıyız” şeklinde konuştu.
Kadın Kent Gönüllüleri sosyal inceleme ziyaretlerindeki tecrübelerini aktararak Dilek Çelik’in yorumunu aldı. 

Eğitimin Faydalı ve Verimli Geçtiğine İnanıyorum
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, kendini kentin mutluluğuna adayan kadınların bu ulvi amaçlarını en iyi şekilde gerçekleştirebilmeleri için eğitim düzenlediklerini söyledi. Dr. Fatma Yazıcı, “Gönüllülük gönülden gelen bir duygu ve hizmettir. Buradaki tüm gönüllülerimize çalışmalarından dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Eğitimin faydalı ve verimli geçtiğine inanıyorum. Bizleri bu güzel projede buluşturan Belediye Başkanımıza ve bilgi birikimini bizlere aktaran Dilek Hanıma ayrıca teşekkür ederim. Biz sizlerle birlikte büyük bir aileyiz. Ailemiz sizlerin desteği ile büyümeye, Tuzla’nın mutluluğunu arttırmaya devam edecek” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Dilek Çelik’e bir buket çiçekle teşekkür etti. Kişisel Gelişim Uzmanı Dilek Çiçek, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı ve Kadın Kent Gönüllerine katılım belgesi verdi.