Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Evinde Yatalak Hastası Olan Anneleri de Unutmadı

z25.01.2018

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, evinde yatalak hastaların bakımını sağlayan vefakar anneleri yemekte ağırladı. Tuzla Belediyesi Aydıntepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemeğe Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı ev sahipliği yaptı.
İlçemizde yaşayan, evinde engelli ve yatalak hastası olan vefakar anneleri Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Özel Çocuklar Komisyonundan sorumlu gönüllü Filiz Saltan, Yönetim Kurulu üyeleri ve Kadın Kent Gönüllüleri yemekte ağırladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, programa katılan tüm anneler ile tek tek sohbet ederek evlatlarının hastalıklarını ve yaşadıkları sıkıntıları dinledi. “Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı olarak her zaman yanınızdayız” dizen Dr. Fatma Yazıcı, günün anısına El Sanatları Komisyonu tarafından üretilen hediyeler ile karanfil hediye etti.

İlk ve Son Olmayacak
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, yemekte yaptığı konuşmada bu organizasyonlara devam edeceklerini vurguladı. Dr. Fatma Yazıcı, “Bu organizasyonu yapmayı uzun zamandır planlıyorduk. Bu buluşma ilk ve son olmayacak. Evde kapalı kalmanızı istemiyoruz. Bütün anneler eli öpülesidir ama sizler özel annelersiniz. Sizler fedakar, cefakar annelersiniz. Sizlerin bir nebze olsa da yükünü hafifletmek, soluk aldırmak, değişik hava solutmak, yanınızda olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Sizin hayallerinizi, yapmak istediklerinizi bilirsek sizin için bir şeyler yapmak bizim için büyük bir mutluluk olur. Bütün annelerimiz kıymetli ama sizlerin yükü çok ağır. Bir yatağa bağımlı hasta ile sürekli evde bulunmak elbette anne olunca kolay ama onun getirdiği ağırlıkları hafifletmek hepimizin görevi. İnşallah bundan sonra belli aralıklarla bu tür organizasyonlarda bir araya gelelim, yüklerimiz paylaştıkça hafifleyecektir. Dünyanın gerçekten ağır imtihanları var. Birlikteliğimizin zor günlerde de devam etmesi bizi mutlu eder. Sizin yükünüzün hafiflemesi de bizleri mutlu eder. Bu yönde çalışmalarını sürdüren komisyondaki arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Onlar sürekli sizinle irtibata halinde olmaya çalışıyor ve  sürekli sizin ihtiyaçlarınızı arzu ve isteklerinizi bizlere iletiyorlar. Onlar bizim gören gözümüz. Bu bakımdan sizinler irtibatımızı sağladıkları ve emek verdikleri için kendilerinden Allah razı olsun” dedi.

Yükünüzü Hafifletmek İstiyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Biliyorum evde bütün yük zaten kadınlarda ama böyle sorumluluklar olduğunda da kadının evdeki sorumluluğu ve yükü artıyor. Bu imtihanları verirken birlikte dayanışma halinde olmak, birilerinden güç almak, her şeyi sırtlanmamak adına buradayız. Çünkü insan bazen içine gömülüyor ve kimseye bir şey anlatmadan o yükü omuzlayıp götürmeye çalışıyor. Lakin bir müddet sonra bir takım yorgunluk ve depresyon belirtileri ortaya çıkıyor. Bu yönden lütfen içinize kapanmayın. Yardıma ihtiyacınızın olduğu anda yardım isteyin ve bu yükü paylaşmaya çalışın. Eşinizle, dostunuzla, belediyemizle, gönüllülerimizle bu yükü hafifletmeye çalışalım. Bize emanet olan hastalarımızı inşallah en güzel şekilde bakıyor olmanın da mutluluğunu hep birlikte yaşayalım”