Haberler

Haberler

Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 103.Yıldönümünde Vefa Yemeği Düzenledi

z20.03.2018

Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde şehit ve gazi aileleri onuruna vefa yemeği düzenledi.
Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemeğe Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve eşi Güler Çalışır, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer ve eşi, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Piyade Okulu Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Turan ve eşi, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla Müftüsü Aşır Durgun, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi partiler ve STK’ların temsilcileri, mahalle muhtarları, kamu kurum ve kuruluşlarının idari amirleri, vatan ve demokrasi şehitleri ve aileleri katıldı. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Şehit ve Gazi Aileleri Komisyonu’ndan sorumlu gönüllü Kader Turgut Kara ve komisyon üyelerinin organizasyonunda ilçe protokolü, şehit ve gazi aileleri ile aynı masaları paylaşarak tek yürek oldu.
Yemek, Tuzla Müftüsü Aşır Durgun’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kore Gazisi Arif Boran’ın Çanakkale 57. Alayın Hakka Yürüyüş Destanı şiiri okumasıyla duygusal anlar yaşandı.

Bekamız İçin Her Şeye Hazır Olmak Zorundayız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yemekte yaptığı konuşmada tarihi öneme sahip günlerin unutulmaması, yaşatılması ve gelecek kuşakların bu bilinçle yetiştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Başkan Yazıcı, “Bir devlet ve millet için çok önemli tarihler hiç bir zaman unutulmaz ama onun anlamını ve önemini ancak detayları bilerek öğrenilebilir. Biraz önce çok değerli abimiz, büyüğümüz Kore Gazimiz şiiriyle de buna tercüman olmaya çalıştı. Bir devletin, milletin var olan manevi değerlerini her zaman anmak, onu anlamı ile içeriği ile beraber anlayabilmek, yaşatabilmek ve gelecek nesillere aktarabilmek gayret ve çabasını her zaman göstermemiz lazım. Çünkü ne iyiliğin tamamen hüküm sürdüğü ne de kötülüğün tamamen bittiği bir dünyanın söz konusu olmadığını düşünürsek devlet ve millet olarak bekamız için gelecek nesilleri tetikte tutup her şeye hazır olmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Tarihte önemi sözle bile anlatılamayacak hadiseleri gelecek nesillere aktaramazsak ve onu anlayamazsak milli ve manevi değerlerimizi diri tutamayız. Anadolu’ya girişimizden Afrin’de devam eden harekata kadar vatan uğruna kanını, canını veren bütün şehitlerimize Allah rahmetiyle muamele eylesin, bütün gazilerimizden Allah razı olsun, tedavisi süren gazilerimize de Allah'tan acil şifalar diliyoruz” dedi.

İstanbul’daki Tüm Şehit ve Gazi Ailelerimize Gönlümüzü Açtık
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, saygı ve vefanın bir örneği olarak İstanbul’daki tüm şehit ve gazi ailelerine gönüllerini açtıklarını söyledi. Başkan Yazıcı, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Gazilerimize ve şehit  ailelerimize hürmetimizi her zaman gösteriyoruz. Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda Şehit ve Gazi Aileleri Komisyonumuz, tüm bakanlık teşkilatlarımız ile işbirliği halindeyiz. Şehit ve Gazi ailelerimizi yalnız bırakmıyoruz. İstanbul’daki tüm şehit ve gazi ailelerimize Tuzla Kart çıkartıp adreslerine gönderdik. 7.442 gazimizin 17.576, 921 şehidimizin 1.624 olmak üzere 19.200 şehit ve gazi yakınına sosyal tesislerimizde yılda 4 kez ücretsiz, yıl boyu da yüzde 20 indirimli hizmet veriyoruz. Şehit ve gazi ailelerimizin her zaman elinden tutabilmek, gönüllerinde yer almak ve dualarını alabilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın”
Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine şiirinden dörtlük okuyarak konuşmasına başlayan Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, milli değerlerimize vurgu yaptı. Kaymakam Çalışır, “Çanakkale Zaferi’mizin 103. yıldönümünü idrak ediyoruz. Afrin zaferimizin inşallah son satırlarını yazmak üzereyiz. Çok yakın tarihte 15 Temmuz destanını yazdık. Lazım olursa yeniden yazacağız ve yazmaya devam edeceğiz. Bizim millet olarak diğer milletlerden ayıran önemli özelliklerimiz var. Kardeşlik, birlik, beraberlik, birlikte mücadele, Mehmet, adalet, hakkaniyet dendiği zaman, nerede boynu bükük garip görüldüğü zaman kim elini uzatacak diye düşündüğünüzde akla gelendir büyük Türk Milleti.  Böyle bir milletin ferdi olmaktan duyduğumuz gururu ve onuru her yerde paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Piyade Okulu Komutanı Albay Yavuz Selim Turan ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, misafirleri tek tek masalarda ziyaret ederek sohbet etti.