Haberler

Haberler

Türkiye Spor Tarihinin En Büyük Altyapı Projesi Tuzla’da Başladı

z14.05.2018

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde Turkcell’in resmi sponsorluğunda hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi, Tuzla’da başladı.

Türkiye spor tarihinin en büyük altyapı projesi, 14 Mayıs 2018 Pazartesi günü 81 ilde start aldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde Turkcell'in resmi sponsorluğunda hayata geçirilen 'Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi' ile ilk aşamada Türkiye genelindeki tüm ilkokul 3. sınıf öğrencilerinin, yani yaklaşık 2 milyon 500 bin çocuğun sportif yetenek ve potansiyelleri ortaya çıkarılacak. Kapsamı her yıl daha da genişletilerek devam edecek projeyle, gizli yeteneklerin geç kalınmadan keşfedilerek spor altyapımızın bilimsel veriler ışığında yükseltilmesini ve çocuk çağında sporun bir yaşam biçimi olarak benimsenmesi hedefleniyor.

 

Yaklaşık 1 Milyon Öğrenci Taranacak 

Hazırlık çalışmaları uzun süredir devam eden Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi, Tapduk Emre İlkokulu Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen tanıtım toplantısı ile başladı. Toplantıya Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, milletvekilleri, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Millî Güreşçi Taha Akgül ile çok sayıda davetli katıldı. Bu yıl 2 milyon 500 bin çocuğun spor eğilimlerinin ölçüleceği projeyle şu ana kadar 1 milyon çocuğa uygulama yapıldı. Gelecek yıl bu sayının 7 milyona ulaşması hedefleniyor.

Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Biz çocuklarımızın en az 2-3 branşta spor yapmasını istiyoruz. Sporla uyuşturucuyu da terörü de yeneceğiz. Sağlıklı bir nesil yetiştireceğiz. Çocuklarımıza spor yapacak alan ve imkanları sağlamak bizim görevimiz. Onları spora teşvik etmede ailelerden destek bekliyoruz. Spor seferberliği başlattık. Okul sporlarına yatırım yapıyoruz. Hep beraber bu işi başaracağımıza inanıyorum” dedi.