Haberler

Haberler

Tuzla’nın Birlik ve Beraberliği “Cami Sohbetleri”nde de Yaşanıyor

z22.05.2018

Tuzla Belediyesi, bu yıl iftar ile teravih arasındaki zaman diliminde “Cami Sohbetleri” düzenliyor. “Cami Sohbetleri”nin ilki Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın katılımıyla İçmeler Merkez Camisi’nde düzenlendi.
Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi’nin Şehit ve Gazi Aileleri iftarının teravihe kadar devam etmesi nedeniyle Tuzla Belediyesi’nin ilk cami sohbeti, teravih namazının ardından gerçekleştirildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, teravih namazının ardından mahalle sakinleriyle cami avlusunda sohbet etti. Tuzla Belediyesi Cami Sohbetleri’nde vatandaşlara Osmanlı Şerbeti ve helva ikram ediliyor.

İslam Dünyasının Tek Kalesi Türkiye
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, cami sohbetlerinde hem yerel yönetim hizmetleri hakkındaki soruları yanıtladı hem de ülke gündemi hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Yazıcı, “Ülkemizin üzerinde bulunduğu coğrafya ile geçmişten gelen ve bugünlerde devam eden önemli günleri yaşıyoruz. Dünyada yaşanan bütün sıkıntılardan biz de etkileniyoruz. Ama şunu çok iyi biliyoruz ki birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece bundan sonra da bize bir şey yapmaları mümkün değildir. İslam dünyasının fikri ve devlet anlayışı ile beraber kalmış tek kalesi olan ülkemizi, bu kaleyi koruyarak 1,5 milyar İslam coğrafyasına umut olmamız, dünyada hak ettiğimiz noktayı alabilmemiz lazım. Geçmişteki hataların tekerrür etmemesini Rabbim’den niyaz ediyoruz. 1909 yılında Abdülhamit Han’a karşı yanlış yönlendirilmişler, kandırılmışlar var. Bugün bizim de yanlış yönlendirilmememiz mümkün değil. O yüzden duygu ve hassasiyetlerimizi bir kenara koyarak dünyada ümmeti daha fazla düşünebilen duygularla hareket etmemiz lazım. Bundan sonra da inşallah mahallemizde, Tuzla’da, İstanbul’da ve Türkiye’de birlik ve beraberlik içerisinde torunlarımıza geleceğimizi hazırlamayı Rabbim bizlere nasip etsin. Seçimler de ülkemize hayırlı olsun. Doğruda ittifak edeceğimize inanıyorum. Bunun en doğru kararını yine vatandaşımız verecektir.” dedi.

İftar Sonrası Cami Programları
Tarih                                                 Yer

21 Mayıs 2018 Pazartesi                    İçmeler Merkez Camii

23 Mayıs 2018 Çarşamba                  Emlak Konut Camii

25 Mayıs 2018 Cuma                         KİPTAŞ İmam Gazali Camii

29 Mayıs 2018 Salı                            Aydıntepe Merkez Camii

01 Haziran 2018 Cuma                      Sultan 1. Ahmet Camii

04 Haziran 2018 Pazartesi                 Mimarsinan Merkez Camii

05 Haziran 2018 Salı                         Evliya Çelebi Mahallesi Mopaş Camii

07 Haziran 2018 Perşembe                Nalbant Camii

08 Haziran 2018 Cuma                      Orhanlı Merkez Camii

10 Haziran 2018 Pazar                       Çiçekçiler Camii

11 Haziran 2018 Pazartesi                 Şifa Mahallesi Mevlana Camii

12 Haziran 2018 Salı                         Aydınlı Merkez ( Nişancı Mehmet Camii )