Haberler

Haberler

Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Yeni Görev Yerine Veda Yemeğiyle Uğurlandı

z13.09.2018

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Kaymakamlığı’ndan İzmir’in Karşıyaka Kaymakamlığı’na atanan Ali Rıza Çalışır onuruna veda yemeği düzenledi.
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, 2018 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle İzmir’in Karşıyaka ilçesi kaymakamlığına atandı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, 5 yıldır Tuzla’da görev yapan Ali Rıza Çalışır onuruna Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde veda yemeği düzenledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı’nın ev sahipliğinde Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve eşi Güler Çalışır’ın ilçeye veda ettiği yemeğe Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak, siyasi partilerin temsilcileri, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, organize sanayi bölgeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Konuklar, duygusal anların yaşandığı veda yemeğinde Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ile anılarını ve düşüncelerini paylaştı.

Tuzla’ya Bıraktığı Değerler İçin Teşekkür Ederiz
AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır’ı “Kaymakam Bey, Tuzla’da ve siyasette bulunduğum süre içerisinde gerçekten takdir ettiğim, ağabeyliğine inandığım bir kişidir. Biz bir ağabeyimizi geçici olarak Karşıyaka’ya gönderiyoruz ama biliyoruz ki o artık Tuzlalıdır. Emeklilik yıllarını da inşallah  burada geçirir. Tuzla’ya bıraktığı değerler için teşekkür ediyor, yeni görev yerinde de başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Yazıcı’dan İşbirliği ve Uyum Vurgusu
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da konuşmasında Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ile kamu yararına işbirliği içinde olduklarını ve uyumlu çalıştıklarını söyledi. Kaymakam Çalışır’ın Tuzla’ya vedasının hüznünü sözlerine de yansıtan Başkan Yazıcı,  “Yerel yönetimlerde çalışırken şunu gördük. Yaptığımız işin halka hizmet olan yönüne baktığımızda uyum içerisinde bir çalışmanın başarının en önemli sihri olduğuna inanıyorum. Sayın Kaymakamımız ile çalıştığımız son 5 yıl içerisinde eğer yerel yönetimlerde biraz başarı elde ettiysek, birlikte başardığımız işler varsa bunun uyumun eseri olduğuna yürekten inanıyorum. Kamunun, sivil toplum kuruluşlarının, özel sektörün katılımı ile bu uyumun getirmiş olduğu başarı olduğuna yürekten inanıyorum. Kaymakamımıza Tuzla halkına yapmış olduğu hizmetlerden dolayı, verdiği kararlarla halkımızın daha müreffeh bir yaşam ortaya koyabilmesi için yapmış olduğu çalışmalara Tuzla Belediye Başkanı olarak teşekkür ediyorum. Tuzla’da yapmış olduğumuz çalışmalarda bir ağabey-kardeş ilişkisi içerisinde, kamu yararına ne varsa “Bu bizi ilgilendirmez” demeyen Sayın Kaymakamımıza teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Çalışır’ı Vali Olarak da Görme Arzusundayız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kaymakam Ali Rıza Çalışır’ın vedasını “Biz üzgünüz ama Karşıyakalılar şanslı” şeklinde yorumladı. Kaymakam Çalışır için “Kendisini vali olarak da görme arzusundayız” ifadesini kullanan Başkan Yazıcı, “Tuzla adına biz üzgünüz. Karşıyakalılar’ın şanslı olduğunu ifade ediyorum. Kendisini vali olarak da görme arzusundayız. Yeni gelen kaymakamımız ile sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Aynı çatı altında diyalog içerisinde olunduğu zaman nelerin başarılabileceğini hep beraber gördük. Beraberliğin ahengi kaçırıldığı zaman nelerin olabileceğini tahmin edebiliyoruz. İşin başındaki kişinin kaymakam bey olması nedeniyle bu başarının en önemli sırrının kendilerinde olduğunu biliyor, bundan sonra da daha iyiyi hedefleyerek birlik ve beraberliğimizi sağlamak için elimizden geleni yapacağımıza şahsım ve arkadaşlarım adına Tuzla halkına söz veriyorum.” şeklinde konuştu.

İzmir’de de Bir Kardeşiniz Var
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, konuşmasında helallik isteyerek Tuzlalılar’la vedalaştı. Kaymakam Çalışır, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Değerli Belediye Başkanım başta olmak üzere söz alan, iyi dilek ve temennilerini ileten herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Hiç bir şeyin baki olmadığı bu alemde insan gibi bir varlığın, hele memuriyet gibi kısa bir sürenin sonsuz olması da mümkün değildir. Su gibi akıp geçen, tadı dimağımızda kalan, birlikte hizmet ettiğimiz, sıkıntılara katlandığımız, birlikte kucaklaştığımız günlerdi. Ben ve ailem için meslek hayatımda unutamayacağım dostluklar edindim. Veda ortamları duygusal platformlardır. Gönül telinden süzülen nağmelerin duygusallığa dönüştüğü veda konuşmasında haklarınızı helal edin. Geçmişe dönüp baktığımda tüm Tuzla için hatırlamak istemediğim bir an, olay yaşamadım. Tayinimiz rutin, beklenen bir tayindi. İzmir’de de bir kardeşiniz var. Yolunuz düşerse her zaman beklerim. Bir gönül dostunuz, küçükler için bir ağabeyiniz, büyükleri için de sizleri seven bir kardeşiniz olarak hepinizin işi, bahtı açık olsun. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum”
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve mahalle muhtarları, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır’a hediye ve plaket takdim etti.