Haberler

Haberler

“Eğitim Kenti Tuzla”da Yeni Eğitim Yılı, Orhanlı İlkokulu’nda Düzenlenen Törenle Başladı

z17.09.2018

“Eğitim Kenti Tuzla”da 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı Orhanlı İlkokulu’nda düzenlenen törenle başladı. İlçe protokolü ve öğrenciler, ilk ders zilini birlikte çalarak eğitim yılını başlattı, ardından ilk derse katıldı.
Yeni Eğitim-Öğretim yılı açılış törenine Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Garnizon Komutanı Vekili Deniz Kurmay Albay Erhan Aydın, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İrfan Ballı, Tuzla Emniyet Müdürü Müslüm Kahraman, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Alireisoğlu, Başkan Yazıcı’ya Teşekkür Etti
Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Orhanlı İlkokulu Müdürü Mikail Acar ve İstanbul İl Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Ballı’nın konuşmalarının ardından Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu söz aldı. Alireisoğlu, “Tuzla’da 53 bin öğrenci ve 125 okul için hazırlığımız yaz boyunca devam etti. Sevgili öğrenciler siz tatil yaparken tatil yapmayanlar vardı. Okul müdürlerimiz okullarını hazırlarken, devletimiz bütün imkanlarını sarf ederek evinizi mükemmel hale getirdi. Hayırseverlerimizin yanı sıra okullarımızın tamirat boyasını yapan, bu konuda tatmin edici bir bütçeyi çıkaran Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı oldu. Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya huzurlarınızda teşekkür ederim. Yeni eğitim yılı hepimize başarı getirsin” dedi.

Gençlerimiz ve Çocuklarımız, Bizim En Büyük Hazinemiz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, törende yaptığı konuşmada çocuklar ve gençlerin ülkemizin hazinesi olduğunu vurguladı. Bu hazinenin daha iyi bir noktaya gelmesi için yerel yönetim olarak eğitime destek verdiklerini belirten Başkan Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Gençlerimiz ve çocuklarımız bizim en büyük hazinemiz. Bir ülkenin için önemli olan asıl zenginlik, insan kaynağı, insan gücü, beyin gücüdür. Bizim bu büyük hazinemizi çok iyi yerlere getirebilmek için elimizden geleni yapacağız. Çünkü biliyoruz ki bilgiye dayalı toplumların geliştiği bu dönemde bilgili ve donanımlı nesillerin yetişmiş olduğu ülkeler artık egemen güç veya etkili güç olabiliyorlar. O nedenle bu yaşlardan itibaren ilk, orta, lise eğitimi ile başlayıp akademik eğitimden sonra bütün bu süreçleri en iyi şekilde başaran ülkeler artık tam bağımsız gelişmiş ülke olabilir. Bu şekilde dünyada nam salabilir, hak ettiği yeri ancak o zaman alabilir. Bunu önemsediğimiz için biz de yerel yönetimler olarak, şehr-i emin olarak sadece insanlarımızın hayat standardını yükselten belediyecilik hizmetleri değil, bu ilçenin 15-20 yıl sonrası, gençlerimizin ve çocuklarımızın da bize emanet edildiği düşüncesi ile eğitime çok önem veriyoruz. Okullarımızın fiziki şartlarının düzeltirken aynı zamanda çocuklarımızın gelişimini etkileyecek olan kamplarla, Bilgi Evleri ile Gençlik Merkezleri ile daima bireysel gelişimlerini tamamlayacak her türlü imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Bu yaştaki çocukları ülke ve milletine faydalı, milli ve manevi değerlerine bağlı, bilgi ile donanmış bireyler olarak yetiştirirsek hiçbir yanlış düşünce, kötü alışkanlıktan etkilenmeyecektir. Öğretmenlerimiz ve velilerimiz ile birlikte bunu başaracağımıza inanıyorum. Bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da eğitim için her türlü imkanı sağlayacağız”

Toplumun Bütün Dinamikleri Eğitimle İlgili Olmak Mecburiyetindedir
Bursa İnegöl Kaymakamlığı’ndan Tuzla Kaymakamlığı’na atanan Ali Akça, ilçede katıldığı ilk törende eğitimle ilgili fikirlerini paylaştı. Kaymakam Akça, “Değerli belediye başkanımız eğitilmiş insan gücünün bir ülkenin en önemli hazinesi olduğunu vurguladı. Çok doğru bir tespit. Yine milli eğitim müdürümüz eğitim dediğimiz o önemli kavramın sadece devlet eliyle değil, devletin yanında belediyeler, hayırseverler yani bu toplumun bütün bireylerinin omuzlaması gereken bir husus olduğunu vurguladı. Doğru, O’na da katılıyorum. Eğitim o kadar önemlidir ki bir toplumun bütün dinamikleri eğitimle ilgili olmak mecburiyetindedir. Geleceğimizi şekillendirmede elimizdeki tek araç eğitim. Dolayısıyla sağlıklı bir eğitim, ülkemizin geleceği için çok önemli. Nitelikli eğitim yarınlarımız için vazgeçilmez, olmazsa olmaz bir realite. Peki, sağlıklı bir eğitim için ne yapmak mecburiyetindeyiz? Hani meşhur bir formül vardır; üçlü sacayağı formülü. Okul yani öğretmen, öğrenci ve veli ilişkisinin sağlıklı bir eğitim için en üst seviyede tutulması ve korunması gerekmektedir” dedi.
Tuzla Kaymakamı Ali Akça, velilere “Evlatlarınız aynı zamanda bizlerin de gözbebeği”, öğrencilere de “Kendinizin ne kadar önemli ve değerli olduğunu bilerek ona göre çalışın” şeklinde seslendi.
Tören, öğrencilerin şiirlerini okuması, halk oyunları ekibinin Karadeniz yöresi halk oyunları gösterisi ile devam etti. Öğrenciler, okullarındaki törene katılan ilçe protokolüne birer buket çiçek hediye etti. Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Garnizon Komutanı Vekili Deniz Kurmay Albay Erhan Aydın, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İrfan Ballı, Tuzla Emniyet Müdürü Müslüm Kahraman ve öğrenciler ilk ders zilini birlikte çalarak yeni eğitim yılını başlattı, ardından sınıfları gezerek öğrencilerin heyecanına ortak oldu.