Haberler

Haberler

Başkan Yazıcı: Kardeşlik İçin Aynı Sofrayı Paylaşıyoruz

z17.05.2019

Tuzla’da birlik ve beraberliğin pekişmesine, komşuların aynı sofrada buluşmasına katkı sağlayan Tuzla Belediyesi sokak iftarlarının ilki Aydınlı Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bu yıl ilk sokak iftarında orucunu Aydınlı Mahallesi sakinleri ile beraber açtı.
Tuzla Belediyesi, Aydınlı Mahallesi pazar yerinde sokak iftarı düzenledi. Aydınlı Mahallesi sakinlerini bir araya getiren iftara Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak ile vatandaşlar katıldı. İftar öncesi masaları gezerek vatandaşları selamlayan Başkan Yazıcı, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Başkan Yazıcı, “Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Rabbim, hakkıyla faydalanmayı nasip eder inşallah. Ramazan ayı, birlik, beraberlik, paylaşmak ve kardeşlik demektir. Bizim arzumuz bu birlik ve beraberliği arttırabilmektir. Kardeşlik için aynı sofrayı paylaşmak gibi çok önemli, ulvi duygularla Ramazan’ı yaşamaya çalışıyoruz. Her Ramazan ayında da iftar sofralarında bizleri yalnız bırakmıyorsunuz. Aynı mahallede, aynı sokakta aynı sıkıntı ve problemlerle ama aynı sevinç ve neşelerle aynı idealleri paylaşan bizler, bu iftar sofralarında buluşarak birlik ve beraberliğimize hizmet ediyoruz. Rabbim bu birlik ve beraberliğimizi arttırsın, bozmaya çalışanlara da fırsat vermesin. Özellikle de Suriye’de, Irak’ta, Afrika’da, Myanmar’da, Filistin’de, Lübnan’da bu mübarek Ramazan ayında nimetleriyle buluşamayan o kullarını da nimetlendirmesini Rabbim’den niyaz ediyoruz” dedi.

Sokak İftarlarımızı Sosyal Tesislerimizin Hizmet Kalitesiyle Düzenliyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bu yılki sokak iftarlarının ilk kez Tuzla Belediyesi Sosyal Tesisleri tarafından hazırlandığını söyledi. Tuzla Belediyesi Aşevi’nde hazırlanan yemeğin Tuzla Belediyesi Sosyal Tesisleri personeli tarafından ikram edildiğini belirten Başkan Yazıcı, “Tuzla’da çok hizmet yaptık. Saymakla bitirilemeyen hizmetlerimizden bir tanesi de sosyal tesislerimiz. Bu Ramazan ayında sosyal tesislerimiz iftar sofralarındaki bu yemekleri hazırlıyor. Sokak iftarlarımızı sosyal tesislerimizin çalışanlarıyla veriyoruz. Sosyal tesislerimizde olduğu gibi en güvenilir, en hijyenik ve kaliteli yemeği size ulaştırmaya çalıştığımız gibi sokak iftarlarımızda da bunu yapıyoruz. Tuzla’nın İstanbul’dan sayılmadığı dönemlerden eğer bugün İstanbul’un konuşulan bir ilçesi durumuna geldiysek yapmış olduğumuz projelerde bize destek veren, yalnız bırakmayan vatandaşlarımıza borçlu olduğumuzu biliyoruz” şeklinde konuştu.
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın da Aydınlı Mahallesi’nde ikamet ettiğini hatırlatan Başkan Yazıcı, “Tuzla’da, Aydınlı’da komşumuz olan Binali Yıldırım beyefendinin Tuzla Marina’da ve Tuzla’daki hizmetlerde çok büyük bir payı vardır. Tuzla’daki hizmetlerinden dolayı Tuzla halkı olarak kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Komşunuz ve bir Aydınlılı olarak Binali Yıldırım beyi sizlere emanet ediyoruz” ifadesini kullandı.
Tuzla Belediyesi sokak iftarı, çocuklara yönelik kukla gösterisi, kavuklu ve illüzyonist gösterisi ile sona erdi.