Haberler

Haberler

Onlar Bize Emanet

z05.10.2019

Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’ndeki minik öğrenciler 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nü kutladı.
Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nin 7 şubesinde eşzamanlı yapılan etkinlikte, minikler ve öğretmenleri kedi evi yaparak, sokak hayvanlarını beslediler.
Öğrenciler evcil hayvanlarını proje çalışması kapsamında Anne Çocuk Eğitim Merkezi bahçesinde bir araya getirdi.
Evinde hayvan besleyen çocuklar, diğer arkadaşlarına hayvan beslenmesi, bakımı, isimleri ve evdeki hareketlerini anlattı. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi eğitmenleri, çocukları hayvan sevgisi, hayvanlara nasıl davranılması gerektiği konusunda uygulamalı olarak bilinçlendirdi.
Programa katılarak Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın selamlarını ileten Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Tülay Kalav, Tuzla Belediyesi’nin sokak hayvanlarını koruma kapsamında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verirken, Tuzla Belediyesi hali hazırda sokak hayvanları için günlük mama dağıtımı, kedi evleri, pati park gibi bir çok ilk ve örnek çalışma ile faaliyetlerine devam etmektedir dedi.
Programa katılanlara, evde hayvan besleme imkanı olmayanların sokak hayvanlarını besleyebileceğini, Tuzla Belediyesi’nin gönüllü olarak hayvan besleyen hayvanseverlere ücretsiz mama verdiği hakkında bilgi verildi.