Haberler

Haberler

Mevlid-i Nebi Özel Programı

z13.11.2019

Tuzla Belediyesi ve Tuzla Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftasında panel düzenledi.
Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Mevlid-i Nebi özel programına Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Müftüsü Ali Erhun, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan ve vatandaşlar katıldı.
Panel, Akşemseddin Cami İmam Hatibi Enver Kaynak’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Açılış konuşmasını yapan Tuzla Müftüsü Ali Erhun, “O’nun isminin anıldığı her yerde bereket vardır. O’nun isminin olduğu her yer gül kokusu ile kuşatılır. Bu gecede öyle bir gece olacaktır. Programımızda çok büyük katkısı olan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Tuzla Kaymakamı Ali Akça,” Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesiyle insanlık diri diri gömülen kız çocuklarının nasıl bir zulme uğradığını öğrendi. O’nun gelmesiyle yok sayılan kadın haklarının ne olduğunu öğrenildi. İtilip kakılan yetimin, öksüzün haklarının ne olduğu ve onlara yapılan zulmün karşılığının ne olduğu öğrenildi. Peygamberimiz, Cenabı Allah tarafından rahmet olarak, güzel duyguları, davranışları ve şefkatin ne olduğunu insanlara öğretmek için gönderildi. Peygamberimiz ihtiyacı olanın gereksinim duyduğu şefkati ifade ediyor. Kendisine binlerce kez salatu selam ediyorum” dedi.
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, “Tuzla Belediyesi ve Tuzla Müftülüğü ile ortaklaşa hazırladığımız programa hoş geldiniz. Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’nı selamını iletiyorum. Peygamber Efendimizin dünyaya geldiği süreçte bedevi kabilelerin çok katı adetlerini 23 yıl gibi kısa bir zamanda değiştirmeyi başarmıştır. Bizler Peygamberimizin yolundan gidersek dünya daha yaşanılır bir yer olacaktır” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Mevlid-i Nebi sinevizyonu katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.
Mevlid-i Nebi Özel Programı’nın son bölümünde Mustafa Özcan Güneşdoğdu söylemiş olduğu ilahiler ile gönüllere seslendi. Programa katılan tüm katılımcılara gül suyu, lokum ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “Peygamberimizin Sünnetinde Aile” konulu kitap hediye edildi.