Haberler

Haberler

Evde Sağlık Hizmetlerimizi Biliyor Musunuz?

z24.01.2020

Evde Sağlık Hizmetinde Tuzla Modeli olarak bilinen ve bu çalışmasıyla örnek gösterilen Tuzla Belediyesi, öncü konumunu korumak için hizmetlerini geliştirerek sürdürüyor.
Tuzla’da sağlık alanında sunulan hizmetlerde Türkiye’ye örnek olan uygulama, genişletilen kapsamı ile şifa dağıtmaya devam ediyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın büyük önem ve destek vermesiyle her geçen gün güçlenen Tuzla Evde Sağlık Hizmeti, ulaşılan hasta sayısı ve hizmetin kapsamı ile farklı bir boyuta taşınmaya devam ediyor.
Tuzla Belediyesi, hizmete verdiği araç, personel, teçhizat ve iletişim desteğinin yanı sıra benzer hizmeti vermeye başlayan diğer kurumlara da örnek olacak çalışmalara da imza atmayı başardı.

TUZLA BELEDİYESİ’NDEN 79.533 HASTA ZİYARETİ

Tuzla Belediyesi evde sağlık hizmeti çalışmasıyla 79 bin 533 hasta ziyareti, 33 bin 807 kontrol muayenesi, 8 bin 55 tetkik tahlil, 16 bin 365 pansuman desteği ve tedavi hizmeti vererek ulaşılması güç bir başarı elde etti.
2012 Kasım-2013 Mayıs döneminde Tuzla Devlet Hastanesi tarafından sürdürülen Evde Sağlık Hizmetine Mayıs 2013’ten itibaren imzalanan protokol ile Tuzla Belediyesi de hizmet ortağı olarak katıldı. Evde sağlık hizmeti vermeye başladığı ilk günden itibaren hizmet kalitesini arttıran Tuzla Belediyesi, uygulama modeli olarak örnek gösterilen çalışmalara imza atmayı başardı.

EVDE SAĞLIK HİZMETİNDE YENİ DÖNEM

Tuzla Devlet Hastanesi ile ortak yürütülen süreçte hizmet ağı ve kapsamı genişletilerek sunulan hizmet, Tuzlalılara daha fazla hizmetin ulaşmasını sağlıyor. Hijyen ve temizlik açısından sorun tespit edilen evler, Tuzla Belediyesi ekipleri tarafından temizleniyor, çalışmalar genişletilerek sürdürülüyor. Konuya ilişkin hizmete dair Tuzla Belediyesi sosyal medya hesaplarında yayınlanan videoya buradan ulaşabilirsiniz.