Haberler

Haberler

Geleneksel Tuzla Belediyesi Satranç Turnuvası Bin 145 Katılımcı İle Başladı

z13.06.2022

Tuzla Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Türkiye Satranç Turnuvası başladı. Toplam 6 kategoriden bin 145 yarışmacının katıldığı turnuva 2 gün sürecek. Turnuvanın açılışına katılarak yarışmacılara başarılar dileyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Türkiye Satranç Federasyonu’nun paydaşlığında ve Türkiye Satranç Federasyonu’nda lisanslı bin 145 sporcunun katılımı ile Tuzla 5’inci Satranç Turnuvamızı düzenliyoruz. Türkiye satranç aklı bugün Tuzla’da. Satranç severlerin kalbi bugün Tuzla’da atıyor” dedi.

Tuzla Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve 81 ilden satranç severlerin katıldığı Türkiye Satranç Turnuvası, Türkiye Satranç Federasyonu’nun destekleri ile başladı. Tuzla Marina Kapalı Fuar Alanı’nda başlayan ve 2 gün sürecek turnuvaya bin 145 sporcu katıldı. Her yaştan sporcunun katılımına açık düzenlenen turnuvada, 8-10-14-18 yaş altı, 18 yaş üstü ve ustalar kategorilerinde kıyasıya mücadeleler yaşandı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, turnuvanın açılışına katıldı.  Satrancı iyi oynaması ile bilinen Başkan Yazıcı, sporcularla sohbet ederek başarılar diledi. Ayrıca Başkan Yazıcı, profesyonel satranç oyuncusu Deniz Seyhanoğlu ile açılış maçı yaptı.

“TÜRKİYE’NİN SATRANÇ AKLI BUGÜN TUZLA’DA”

Turnuva öncesinde açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Bugün Tuzla’da satranç turnuvamızın 5’incisini düzenliyoruz. Türkiye Satranç Federasyonu’nun paydaşlığında ve Türkiye Satranç Federasyonu bünyesinde lisanlı bin 145 sporcunun katılımı ile Satranç Turnuvamızı düzenliyoruz. Türkiye satranç aklı bugün Tuzla’da. Satranç severlerin kalbi bugün Tuzla’da atıyor. Satrancın bizim için çok kıymetli olduğunu hep ifade etmeye çalıştım. Satranç turnuvasına katılmak, başarmak, başarının ödüllerini almak çok kıymetli. Bunlardan daha önemli bir şey var; satranç oynayarak insanın edindiği dersler ve bu dersler yönelik farkındalığı artırmak bizim için çok kıymetlidir. Her nesildeki gibi bizim çocuklarımız dahil olmak üzere tüm bireylerin satranç oyunu ile kendisini geliştirmelerini ve ders almalarını, hayattaki derslerden daha önemlisi buradan alacakları kazanımlar ile mücadelelerini sürdürebilmeleri lazım” dedi.