Haberler

Haberler

Başkan Eren Ali Bingöl: Ayrım Gözetmeden Tüm Vatandaşlarımızın Hizmetindeyiz

z30.04.2024

Tuzla Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Gönül Elleri Çarşısı tespit ekipleri ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşların gıda, nakit ve eşya taleplerini karşılamak için kapı kapı geziyor. Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, ayrım gözetmeden tüm komşularının hizmetinde olduklarını belirterek çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. 

Tuzla Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Gönül Elleri Çarşısı gönüllüleri ve sosyal inceleme uzmanları, ilçenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi vatandaşların taleplerine göre ev ziyaretleri gerçekleştiriyor. Vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda her gün yaklaşık 15 evi gezen sosyal inceleme uzmanları yaptıkları ziyaretlerde ailenin ev, eşya, gelir durumunu, hane içinde dezavantajlı bir bireyin olup olmadığının kontrolünü sağlıyor. 

“BELEDİYEMİZİN İMKANLARINI KULLANARAK VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAYA ÇALIŞIYORUZ” 

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünde Sosyal İnceleme Uzmanı Arif Aydın, “Sürecimiz, vatandaşlarımızın gıda, nakit ve eşya talebinde bulunması ile başlıyor. Başvuruların ardından ailenin ev, eşya, gelir durumunu incelemeye, hane içinde dezavantajlı bir kesimin olup olmadığının kontrolünü sağlamak için evlere ziyarete gidiyoruz. Çevre araştırmasını yapıyor ve gerekli bilgileri alıyoruz. Daha sonra dosyamızı hazırlayıp kurula sunuyoruz. Vatandaşımızın talepleri doğrultusunda belediyemizin imkanlarını kullanarak dezavantajlı kesimin yanında olmaya çalışıyoruz. Bunun için çok büyük özen gösteriyoruz” şeklinde konuştu. 

“DEPREM, SEL, YANGIN GİBİ ACİL DURUMLARDA EKSTRA YARDIMLAR DA YAPILIYOR” 

Evde tespit yapıldıktan sonra, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) başkanları, dernek başkanları, kapı komşuları ve muhtarlıklardan çevre görüşleri alınarak ihtiyaç sahiplerine yardımlar yapılıyor. Nakit yardımları genellikle 6 ayda bir oluyor ve vatandaşlar aldıkları nakit yardımından sonra 6 ay sonra tekrar başvurabiliyorlar. Gıda yardımları ise aylık, 2 ayda bir veya 3 ayda bir periyodik olarak değişebiliyor. Eşya yardımları ise genellikle yılda bir defa yapılıyor. Ancak, deprem, sel, yangın gibi acil durumlarda ekstra yardımlar da yapılıyor. Bu tür olaylar meydana geldiğinde ihtiyaç sahiplerine ekstra destek sağlanarak acil ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor.