Kent Konseyi Çalışma Grubu Faaliyetleri

Kent Konseyi Çalışma Grubu Faaliyetleri

Tuzlalı Kadınlar, Birlik ve Beraberliğini Bir Kez Daha Gösterdi

z06.12.2017

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, eşi Dr. Fatma Yazıcı ile birlikte katıldığı söyleşide “Kadınlarımızın hem seçme hem de seçilme hakkına sahip çıkmasını, bu hakkı sonuna kadar kullanmasını tavsiye ediyorum” mesajını verdi.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin 83. yıldönümü kapsamında Tuzla Belediyesi Meclis Salonu’nda Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut’un konuşmacı olarak katıldığı “Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesi” konulu söyleşi düzenledi. Söyleşiye Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Öğüt Şimşek, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Funda Torlak, Yönetim Kurulu Üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli meslek gruplarından kadınlar katıldı. Söyleşi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

Kadınların Hak Ettiği Yeri Alması İçin Mücadele Ediyoruz
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Öğüt Şimşek, programda selamlama konuşması yaptı. Şimşek, “Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak kadınımızın güçlü ve hak ettiği yeri alması için mücadele ediyoruz. Kadın; toplumun mayasıdır, anasıdır. Maya ne kadar sağlam ise toplum o kadar sağlamdır. Çalışmalarımızda bize maddi ve manevi desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya ve kadın dayanışmasının mimarı sayın Dr. Fatma Yazıcı’ya ve sayın rektörümüze çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

Eşitlik Konusunda Taviz Vermeyelim
Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, “Tuzla Belediyesi’nde bir kere daha bulunmaktan çok mutluyum. Tuzla’nın yerel yönetimin en güzel uygulandığı ilçelerden biri olduğuna gönülden inanıyorum. Kent Konseyi’nin de bütün çalışmalarını takip etmeye çalışıyorum. Bazılarını da birlikte yapıyoruz ve bundan da kendi adıma ve kurumum adına gurur duyuyorum” diyerek söze başladı.
Seçme ve seçilme hakkını sağlayan Atatürk’e teşekkür eden Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, Türk siyasi hayatında kadınların seçme ve seçilme hakkı ile ilgili mücadelesi hakkında bilgi vererek ülkemizdeki istatistiki verileri paylaştı. Kut, “Kadın-erkek cinsiyet eşitliğine inanıyorum. Ama tabii ki farklı cinsler, iyi ki de farklı cinsler. Farklı yaklaşımlarımız, farklı özelliklerimiz olabilir ama eşitliğe geldiğimizde o eşitlik konusunda hiçbir şekilde taviz verilmemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

Kadının Olduğu Yerde Başarı, Adalet ve Merhamet Var
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da konuşmasında kadınların hayatın her alanında daha çok söz ve bilgi sahibi olması gerektiğini savundu. Atatürk’ün verdiği hakkın önemini vurgulayan Başkan Yazıcı, “Kadınların içinde yer aldığı her yapıda nezaketin, letafetin olduğunu söylüyoruz. “Başarılı bir erkeğin yanında başarılı bir kadın vardır” denir ancak başarılı bir hanımın yanında da başarılı bir erkek olması lazım. Kadının dokunduğu her yerde başarıyı, adaleti ve merhameti net olarak gördüm. Kadınlarımızın daha çok çalışması, bilgi sahibi olması ve eşlerini de bu konuda bilgilendirip statüsünü geliştirmesi, güçlendirmesi konusunda tüm imkanlarımızla destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Kadınlarımızın hem seçme hem de seçilme hakkına sahip çıkmasını, bu hakkı sonuna kadar kullanmasını tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kadınların yönetim ve karar alma süreçlerine katılımı konusunda Gönül Elleri Çarşısı’nda sorumluluk alan Kadın Kent Gönüllüleri’nin Türkiye’de kadının kararlarına duyulan saygı ve verilen önemin en güzel örneklerden birisi olduğunu söyledi.
Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin “Toplumun karar mekanizmasında kadın sayısının arttırılması” konulu oylaması, katılımcılar tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Öğüt Şimşek, söyleşinin ardından Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı ile Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut’a çiçek takdim ederek teşekkür etti.