Kent Konseyi Çalışma Grubu Faaliyetleri

Kent Konseyi Çalışma Grubu Faaliyetleri

Marka Kent Tuzla

z25.10.2018

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda talep ve önerileri alan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konsey üyelerine “Eğitim Projeleri” hazırlanması tavsiyesinde bulundu.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi 3. Dönem 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir, Kent Konseyi meclis ve çalışma gruplarının başkanları ve üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantı, 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Başkan Yazıcı, Tuzla’yı Marka Kent Haline Getirdi
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir, açılışta yaptığı konuşmada Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Tuzla’yı marka kent haline getirdiğinin altını çizdi. Başkan Yazıcı’nın sosyal projelere önem verdiğini ve Kent Konseyi’nin çalışmalarını desteklediğini belirten Özdemir, “Kent Konseyi 3 meclis, 16 çalışma grubundan oluşmaktadır. Kent Konseyi bir sivil toplum kuruluşudur. Kent yönetimine katkı sağlamak için vardır. Daha nezih ve güzel bir Tuzla’da nasıl yaşayabiliriz, kardeşlik ruhunu nasıl daha iyi geliştirebiliriz diye çalışmalar yapmaktadır. Tuzlalılık ruhunun ve aidiyet duygusunun oluşması için çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Marka kent Tuzla olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ilçemize bizde katkı sağlamak zorundayız. Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı beyefendi yapmış olduğu projelerle Tuzla’yı marka kent haline getirdi. Marina Projemizi Tuzlamız’ın ticaretini geliştirmek, istihdam ve ticaret imkânını arttırmak amacıyla güzel bir örnek olarak söyleyebiliriz. Başkanımız Kent Konseyi’nin tüm projelerine destek vermiş, vermeye de devam etmektedir. Biz de Kent Konseyi ailesi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Kent Konseyi Meclis ve Çalışma Grupları Faaliyetlerini Sunum Eşliğinde Anlattı
Funda Ayla’nın başkanlığında Funda Torlak ve Hüseyin Kurt’tan oluşan divan kurulunun seçiminin ardından Kent Konseyi Meclis ve Çalışma Grupları faaliyetlerini sunum eşliğinde anlattı. Engelliler Meclisi Başkanı Hasan Mısır, Kadın Meclisi Başkanı Funda Torlak, Gençlik Meclisi Başkanı Hüseyin Kurt, AB Çalışma Grubu Başkanı Aytekin Akkurt, Kadın Aile Çocuk Çalışma Grubu Başkanı Funda Ayla ve Okul Aile Birlikleri Çalışma Grubu Başkanı Şengül Özpagada faaliyetleri hakkında sunum yaptı.

Bir Derdim Var Ki Bin Dermana Değişmem
Sosyal projelerin oluşumu ve sürdürülme mantığını “Bir Derdim Var ki Bin Dermana Değişmem” sözleriyle açıklayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bir dava sahibi, bir ülkü, bir ideal, bir amaç uğruna yaşamaktadır. Bunu hep ifade ediyorum; kendi mutluluğu için çalışan kişi değil başkaları için çalışan olmak lazım” dedi.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi’nin en değerli 3 hizmeti arasında yer aldığını bu toplantıda da vurgulayan Başkan Yazıcı, “Bu kent için, bu halk için, millet için kaygı duyup buralara gelmek, burada çalışmak bir derdi olmaktan kaynaklanıyor. Kent için çalışan herkese Tuzla halkı adına yürekten teşekkür ediyorum. Başkaları için çalışmak da bizim medeniyetimizin en önemli esaslarından bir tanesi. Kent Konseyi’nde çalışan bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bütün projeleri de dinledim, önerileri aldım” diyerek devam ettiği konuşmasında Kent Konseyi’nden eğitimle ilgili projeler hazırlanması talebinde bulundu. Başkan Yazıcı, bu isteğinin sebebini şu şekilde açıkladı: “Tuzla’da, ülkemizde ve dünyada bütün sorunları alt alta yazdığımız zaman her şeyin başında eğitimsizliğin yer aldığını görüyoruz. Eğitime biraz daha ağırlık verecek komisyonlar, gruplar da yaparsak çok güzel olur diye düşünüyorum”