Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı 08.03.2017 - 27

z30.03.2017

T.C.

TUZLA

BELEDİYE BAŞKANLIĞI



MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...08.03.2017....

KARAR NO

 ...27....

KARARIN

KONUSU

Pazar Yerinin Değiştirilmesi Hk.

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet ÇABUK’un Başkanlığında; Üyelerden-

Serhan KURAL - İbrahim Nazmi İŞ - Derya BACACI – Mehmet AL- İlker GÖKDEMİR – Salih ÇEVİK – Soner BİBER - Çiğdem ARSLAN-Köksal YÜZBAŞIOĞULLARI –  Turkut OKUR – Salih GÜNDOĞDU – Mehmet KİNSİZ – İbrahim DENİZ - Bahrem KURUAĞAÇ - Kasım DURMAZ – Murat KANT - Cengiz GÜLOĞLU - Önder POLATOĞLU–Naci AYDIN– Mustafa SEVİM – Yücel TÜRK – Maksut KARACA- Gökhan ATABEK - Cengiz SUNAR’ın iştiraki ile toplandı.

Ö N E Rİ  :

    HUKUK KOMİSYONU RAPORU

 

Rapor Tarihi              : 08.03.2017             

Rapor No                      : 2017/15                                                                            

Konu                          : Pazar Yerinin Değiştirilmesi Hk.

 

             KOMİSYON İNCELEMESİ :

 

12.07.2012 tarihli ve 28351 sayı ile Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Pazar Yerleri Hakkında Yönetmeliğinde bulunan Pazar yerlerinin taşınması ve kapatılması başlığının, 10. maddesinin 1. fıkrasında "Çevreye, altyapıya ve trafiğe yük getiren, ulaşım imkânları ve alan büyüklüğü yetersiz olan ve uygun çalışma ortamı bulunmayan pazar yerleri belediye meclisinin kararı ile başka bir alana taşınabilir ya da kapatılabilir hükmü" yer almaktadır.

            İlçemiz Orta Mahalle, İshakpaşa Caddesi üzerinde Çarşamba günleri kurulan semt pazarının okul yanında bulunması( Mevlana İlkokulu), konut alanından uzak olması, sanayi alanı girişinde bulunması ve vatandaşlardan gelen şikayetler nedeniyle söz konusu Pazar yerinin ekli imar planında Yeniçağ Sokak, Polina Sokak ve Mümtaz Sokak arasında bulunan alana taşınması düşünülmüş ve tecrübe amaçlı semt pazarının bu alanda açılması sağlanmıştır.

            Söz konusu semt pazarının yeni yerinde mahalle sakinlerine daha rahat ve düzenli alışveriş imkanı sunduğu, içerisinde otopark alanı bulunduğu için trafik sıkıntısı olmadığı, pazara ulaşım konusunda konut alanına yakın olduğu ve kuruluş/toplanış zamanlarında çevreye rahatsızlık vermediği ve her yönüyle olumlu sonuç verdiği anlaşılmıştır. 

           12.07.2012 tarihli ve 28351 sayı ile Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Pazar Yerleri Hakkında Yönetmeliğinin 7. Maddesi gereği pazar yerinin taşınması düşünülen alan Pazar Yeri Kuruluş Komisyonu tarafından incelenmiş ve uygun görülmüştür.

            Tüm bu nedenlerle ve ilgi yönetmelik çerçevesinde İlçemiz Orta Mahalle, İshakpaşa Caddesi üzerinde Çarşamba günleri kurulan semt pazarının Orta Mahalle, Yeniçağ Sokak, Polina Sokak ve Mümtaz Sokak arasında kalan alana taşınması hususunun makamınızca uygun görülmesi halinde evrakımızın Belediye Meclisine havalesi hususunu arz ederim. Şeklinde hazırlanan Zabıta Müdürlüğünün 07.02.2017 tarihli ve 252 sayılı teklifi Komisyonumuzca incelenmiştir.

 

          KOMİSYON GÖRÜŞÜ:

         “Pazar Yerinin Değiştirilmesi ile ilgili teklif dosyası Komisyonumuzca incelenmiş olup; teklifin Müdürlüğünden geldiği şekliyle kabulü, Komisyonumuzca oybirliğiyle uygun görülmüştür.

          Meclisimizin Onayına Arz olunur.

 

          HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU: Av.Salih ÇEVİK(Kom.Bşk.), Mehmet AL(Kom.Bşk.V), Bahrem KURUAĞAÇ(Rpr.), Önder POLATOĞLU(Üye), Cengiz SUNAR(Üye).

         K A R A R : “Pazar Yerinin Değiştirilmesi” ile ilgili Hukuk Komisyonunun 08.03.2017 tarihli ve 2017/15 sayılı raporunun, Komisyondan geldiği şekliyle kabulüne, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 6’ncı Seçim Dönemi, 4’üncü Toplantı Yılı, Mart Ay’ı Toplantılarının 08.03.2017 Çarşamba günü yapılan 2’nci Birleşimi, 1’inci Oturumunda oybirliği ile kararlaştırılmıştır.


Ahmet ÇABUK

Meclis 1’nci Başkan Vekili

Murat KANT

Divan Katibi

           İlker GÖKDEMİR

Divan Katibi





              G Ö R Ü L D Ü

 

          Dr. Şadi YAZICI

         Belediye Başkanı