Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı 04.01.2018 - 006

z23.01.2018

             T.C.

          TUZLA

BELEDİYE BAŞKANLIĞI                                                             MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...04.01.2018....

KARAR NO

....006...

 

KARARIN

KONUSU

“Ruhsat Harcının Revizyonu 

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet ÇABUK’un Başkanlığında; Üyelerden, - Serhan KURAL - İbrahim Nazmi İŞ – Av.Salih ÇEVİK - Soner BİBER – Derya BACACI- Yakup YILMAZ - İlker GÖKDEMİR - Çiğdem ARSLAN - İbrahim DENİZ-Köksal YÜZBAŞIOĞULLARI – Nuri ÖZYAVUZ –Turkut OKUR- Salih GÜNDOĞDU - Mehmet KİNSİZ - Bahrem KURUAĞAÇ - Murat KANT – Şuayip AKMAN - Cengiz GÜLOĞLU - Önder POLATOĞLU - Naci AYDIN –Av. Hüseyin İLDAN - G.H.Ö.COŞKUN - Mustafa SEVİM - Maksut KARACA – Cengiz SUNAR‘ın iştiraki ile toplandı.

Ö N E Rİ  :

   HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU RAPORU

 

Rapor Tarihi              : 03.01.2018             

Rapor No                      : 2018/01                                                                            

Konu                          : Ruhsat Harcının Revizyonu

 

            KOMİSYON İNCELEMESİ :

            İlçemiz sınırları içinde faaliyet gösteren işletmelerin, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat işlemlerinde Meclis tarafından belirlenerek tahsil edilen muayene denetim ve kontrol ücretleri (gayri sıhhi müesseseler için) işletmelerin ekonomik durumları ve ülkemizdeki ekonomik gelişmeler göz önünde bulundurularak revizyona (iyileştirme) gidilmesine gereksinim duyulmaktadır.

 

            Bu sebeple, 2018 yılı için ruhsat işlemlerinde tahsil edilecek olan muayene denetim ve kontrol ücretleri yeniden değerlendirilerek yazımız ekinde sunulmuş olup, yazımız ve eklerinin Meclis’e havalesini olurlarınıza arz ederim. Şeklinde hazırlanan Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün 12.12.2017 tarihli ve 774 sayılı teklifi Komisyonumuzca incelenmiştir.

 

             KOMİSYON GÖRÜŞÜ:

             “Ruhsat Harcının Revizyonu ile ilgili teklif dosyası Komisyonumuzca incelenmiş olup; teklifin Müdürlüğünden geldiği şekliyle kabulü, Komisyonumuzca oybirliği ile uygun görülmüştür.

 

              HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU: Salih ÇEVİK(Kom.Bşk.), İbrahim DENİZ(Kom.Bşk.V), İlker GÖKDEMİR(Rpr.), Hüseyin İLDAN(Üye), Maksut KARACA(Üye).

 

             K A R A R : “Ruhsat Harcının Revizyonu” ile ilgili Hukuk, Tarifeler ve İsimlendirme Komisyonunun 03.01.2018 tarihli ve 2018/01 sayılı raporunun, Komisyondan geldiği şekliyle kabulüne, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 6’ncı Seçim Dönemi, 5’inci Toplantı Yılı, Ocak Ay’ı Toplantılarının 04.01.2018 Perşembe günü yapılan 2’nci Birleşimi, 1’inci Oturumunda oybirliği ile kararlaştırılmıştır.

 

 

  

 

Ahmet ÇABUK

Meclis 1’nci Başkan Vekili

Murat KANT

Divan Katibi

            İlker GÖKDEMİR

Divan Katibi





              G Ö R Ü L D Ü

 

              Dr. Şadi YAZICI

             Belediye Başkanı