Güncel

Güncel

Tuzla'nın Yıldızlarına Altın Yağmuru

z07.06.2014

İlçe, il, ulusal ve uluslar arası düzeylerde yapılan kültür, sanat, spor, bilgi ve beceri alanlarında yapılan yarışmalarda derece alan Tuzlalı başarılı öğrenciler piyasa değeri 20 bin TL’yi bulan altın ve hediyelerle ödüllendirildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da, başarılı öğrencileri 1 haftalık izci kampıyla ödüllendirdi.
Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen  “Tuzla'nın Yıldızlarına Altın Yağmuru” ödül töreninde 85 çeyrek, 25 yarım ve 3 tam altın olmak üzere 113 altın hediye edildi. Öğrencilerin bu başarısında pay sahibi olan proje rehber öğretmenleri ve kurum müdürleri de başarı belgesi ile ödüllendirildi. Törene Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, çevre ilçelerin Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Yıldız Öğrencilerimizi Ödüllendiriyoruz
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, konuşmasında törenin amacını şu şekilde açıkladı: “Gerek çalışanların gerek öğrencilerin motivasyonunu sağlamada ve verimliliğini arttırmada ödüllendirmenin önemli olduğunu kabul ediyor, ödüllendirme mekanizmasını işler hale getiriyoruz. Bütün öğrencilerin “Öğrenebilir, yapabilir ve başarılı olabilir” ilkesinin temel alındığı bir eğitim öğretim anlayışı hazırlamak, öğrencilerin kişiliklerine değer verilen ve fikirlerinin önemsendiği bir öğrenme ortamı yaratmak, sosyal, kültürel, sanatsal aktivitelere ve yarışmalara daha fazla önem vermek, bütün öğrencileri ve bütün çalışanları aktif hale getirerek “Biz” ruhunu geliştirebilmek önemlidir. Takım çalışması ve planlı çalışmanın önemini kavrayan bir anlayışı geliştirebilmek ve tür yarışmalara öğrencilerin ilgisini de artırarak yaratıcılıklarını tatlı bir rekabet sağlamak amacıyla Tuzla genelinde yıldız öğrencilerimizi ödüllendirmek istedik. Burada yarışanı değil çalışanı ödüllendiriyoruz. Böylelikle öğrencilerimiz başarılı oluyor”

Başarılı Gençlerimizin Yanında Olmayı Sürdüreceğiz
Başarılı öğrencileri tebrik eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, başarının temelinde çalışmanın yer aldığını vurguladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Başarı, ancak sözlükte çalışmadan önce gelir. Çalışmadan bir şeyi başarmak mümkün değil. Ne kadar zeki olursanız olun, hızlı düşünen, iyi, becerikli olursanız olun, genetik olarak yatkınlığınız olsa bile mutlaka çalışmak durumunda olduğumuzu asla unutmamız lazım. Sevgili gençler biz çalışmayla gelen başarıları yeri geldiğinde takdir edebilen yöneticiler olma çabası ve gayretini gösteriyoruz. Biz bu başarıyı taçlandırırken üstümüze düşen görevi yapmayı ve bu projelerde çözüm ortağı olmayı her zaman istedik, olduk. Tuzla’mızın geleceği için başarılı gençlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Geleceğimizi emanet ettiğimiz siz sevgili gençleri geleceğe hazırlayabilmek için, şimdi yapılması gerekenleri yapabilmek için gayret sarf ediyoruz.” şeklinde konuştu.  

Tuzla’da Gurur Tablosu Yaşıyoruz
Öğrenciler ve öğretmenleri tebrik eden Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, “Ben Tuzla’da çok iyi bir ekiple çalışıyorum. Belediye Başkanımızla, mesai arkadaşlarımızla yaklaşık 1 yıldır hizmet veriyorum. Biz artık konuşarak anlaşma dönemini geçtik, birbirimize bakışarak da ne demek istediğimizi anlıyoruz. Bir hedef birliği, bir gönül birliği, bir ideal birliği var. Bugün Tuzla olarak bir gurur tablosunu yaşıyoruz.” ifadesini kullandı.
Tören, başarılı öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle sona erdi. Ödül alan gençler,  Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ile Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile birlikte bol bol selfie çekti.