Güncel

Güncel

Hortum, Tuzla’nın Sahil Şeridine Zarar Verdi

z20.06.2014

Sağanak yağmurla birlikte Marmara Denizi’nde ortaya çıkan hortum, Tuzla’nın sahil şeridine büyük zarar verdi. Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, afetin ardından bölgeyi ziyaret ederek vatandaşlara geçmiş olsun dileğini iletti.
19 Haziran 2014 Perşembe günü saat 18.00 sularında oluşan hortumda, Tuzla’nın Postane ve Cami Mahallesi’ndeki ev ve işyerleri hasar gördü. Hortum sırasında Tuzla sahilindeki Ahmet Kılıç Bulvarı ve paralelindeki Cumhuriyet Caddesi’ndeki işyerlerinin tabelaları söküldü, bahçe düzenlemeleri yerinden çıkıp savruldu, cam ve vitrinler parçalandı. Hortum, koruma altındaki tarihi binalar, ağaçlar, elektrik direkleri ve şehir mobilyalarına da zarar verdi. Park halindeki bazı araçlar, hortumda yer değiştirdi. Hortum sırasında yaklaşık 15 tekne batarak zarar gördü.
Tuzla sahilini alt üst eden hortumun ardından Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediye Başkanlığı ve Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sahilde seferber oldu. Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, iş makineleri, araçlar ve personeli ile hasarın ortadan kaldırılması için vatandaşların yardımına koştu.