Güncel

Güncel

Tuzla Belediyesi'nden Berber, Kuaför ve Güzellik Salonlarında Sağlık-Hijyen Semineri

z07.11.2014

Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, berber, kuaför ve güzellik salonlarının sahip ve çalışanlarına yönelik sağlık ve hijyen semineri düzenledi.
Tuzla Belediyesi Kültür Merkezi ve Nikah Sarayı’nda düzenlenen seminere konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Özaydın katıldı. Kuaför ve Berberlerin Meslek Hastalıkları ve Korunma konulu seminerde kan ve vücut sıvıları ile bulaşan, deri, uzun süre ayakta durma, hareket azlığı ve solunum yolu ile ilgili meslek hastalıklarının oluşumu ve bu hastalıklardan korunma yöntemleri sunum eşliğinde anlatıldı. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Özaydın, berber ve kuaförlerin yaşadığı meslek hastalıklarını detaylı bir şekilde anlattı ve korunma yolları ile ilgili bilgi verdi, soruları yanıtladı. Seminerde katılımcılara sağlık ve hijyen kitapçığı ile  Toplum Sağlığı Hekimliği standından El yıkama, Mers-CoV ve Verem konularını içeren broşürler dağıtıldı.
Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Ali Kemal Durgun, seminere katılan berber ve kuaförlere Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı adına hazırlanan katılım belgesi vererek teşekkür etti. Durgun, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında yapılan eğitimlere periyodik olarak her yıl devam ettiklerini söyledi.