Güncel

Güncel

Tuzla Belediyesi’ne Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü

z14.11.2014

Dünyada ilk defa 5 ülkenin (Türkiye, Makedonya, Hırvatistan, Karadağ ve Romanya) Ulusal İşveren Çatı Örgütleri’nin ve Uluslararası İşveren Teşkilatı’nın (IOE) ortaklığında sürdürülen “Herkes için Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında Tuzla Belediyesi’nin destek verdiği proje ödüle layık görüldü.
Tuzla Belediyesi’nin destek verdiği “Bizim Sokağın Çocukları” adlı sosyal sorumluluk projesi, Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) liderliğinde yürütülen “Herkes için Kurumsal Sosyal Sorumluluk  Projesi” kapsamında “2014 Yılı Etkililik Ödülü”ne layık görüldü. Tuzla Belediyesi, Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Friterm firması ile birlikte yürüttüğü projede “Bizim Sokağın Çocukları” adlı sosyal sorumluluk projesine hayvan yakalama, kısırlaştırma, işaretleme vb. veterinerlik hizmetleriyle destek verdi.
“Herkes için Kurumsal Sosyal Sorumluluk” Uluslararası Projesi’nin ”Yaygınlaştırma ve Bilgi Paylaşımı Toplantısı” 22 Ekim 2014 tarihinde Ankara’da yapıldı. Toplantıya Sağlık İşleri Müdürü Ali Kemal Durgun, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Danışmanı Mehmet Metin ile Friterm firmasının yetkilileri katılarak projeyi tanıttı.

Proje Uygulaması Devam Ediyor
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi’nin hizmetlerinde kurumsal sosyal sorumluluğun önemli bir yer tuttuğuna değindi. Sokak hayvanları ile ilgili projenin devam ettiğini belirten Başkan Yazıcı, “5199 sayılı yasa kapsamında “Aşıla, kısırlaştır, yaşat” sloganıyla sokak canlılarının (köpek-kedi) yaşadıkları yerde korunması kapsamında hazırlanan bu sosyal sorumluluk projesinde kurumsal olarak yaklaşık 300 hayvanı aşılayıp kısırlaştırarak destek olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bu proje uygulaması hali hazırda devam etmektedir” dedi.