Güncel

Güncel

Yaşlanma Şurası Tuzla’da Gerçekleştirildi

z10.12.2014

Dünya Yaşlanma Konseyi’nin hazırladığı Tuzla Yaşlanma Şurası, Tuzla Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Şuraya Tuzla Müftüsü Aşır Durgun,  Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Şadan Özkaya, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tuzla Belediyesi’nden Yaşlılar Koordinasyon Merkezi
Toplantıda konuşan Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla Belediyesi’nin vizyon projeleri ile sosyal belediyecilik uygulamaları hakkında slayt eşliğinde bilgi verdi. Tuzla Belediyesi’nin Yaşlılar Koordinasyon Merkezi'ni yakın zamanda hizmete açacağını müjdeleyen Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, “Konumuz yaşlılar olmakla beraber hepimiz birer potansiyel yaşlıyız. Beşikten mezara kadar insanoğlunun her anında, her hususta ihtiyaçları var. Tuzla Belediyesi olarak Yaşlılar Koordinasyon Merkezi’nin inşaatını tamamladık. İç tefrişatı ile ilgili ihale yapıldı. İnşallah çok yakında açılışını yapacağız. Yaşlılarımız sabahları evlerinden belediyemizin servis aracı ile alınacak. Bu mekanda istirahatleri sağlanacak, bakımları yapılacak. Doktor ve hemşireler bu mekanda yaşlılarımız ile ilgilenecek. Yaşlılarımız gün sonunda yine belediyemizin servis araçlarıyla evine bırakılacak. Yapacağınız işin içerisine aklınızı, gönlünüzü, kalbinizi koyarsanız muvaffak olmamak mümkün değil” dedi.
Dünya Yaşlanma Konseyi Kurucu Başkanı Gerontolog Dr. Kemal Aydın, Türkiye’de kurulan ama dünyaya hitap eden konseyin çalışmalarını anlatarak katılımcıları bilgilendirdi.