Güncel

Güncel

Tuzla, Vizyon Projelerle Gelişiyor

z05.01.2015

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’nın ufkunu açan vizyon projelerini 2014 yılında da sürdürdü. Başkan Yazıcı’nın vizyon projelerinin ilk sırasında yer alan Tuzla Marina da 2015 yılında hizmete açılacak.
Tuzla Belediyesi, 2014 yılında çok sayıda projesini hayata geçirerek dolu dolu bir yıl yaşadı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın kent hizmetlerinden eğitime, sağlıktan kültüre yaşamın her alanında hizmete sunduğu projeler, Tuzla halkının hayat standartlarını yükselten eserler olarak yer aldı. Başkan Yazıcı, 2014-19 dönemi için vaat ettiği hizmetlerinin bir kısmını da yeni dönem öncesinde hizmete sundu.

Tuzla Marina, Kapılarını Dünyaya Açmaya Hazırlanıyor
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın vizyon projesi Tuzla Marina, Mart 2015’te hizmete açılacak. Türkiye’nin yat kapasitesi bakımından en büyük 3. marinası olan Tuzla Marina’da 2.000 Tuzlalı istihdam edilecek.
Türkiye’de AVM, tema park ve otel konseptini aynı çatı altında bulunduran tek marina olan Tuzla Marina, benzersiz özellikleriyle misafirlerini ağırlayacağı güne hazırlanıyor. 185 bin metrekare yeşil alanı ile yeşil ve mavinin buluştuğu Tuzla Marina içinde 840 yat parkı, 200 kapasiteli balıkçı barınağı, alışveriş, hizmet ve servis alanları, su oyunları eğlence parkı, seyir terasları, kafe ve restoranlar, parklar, çocuk oyun alanları, açık spor sahaları, yürüyüş yolları, gösteri alanları, konaklama alanı, kent meydanı ve 5 bin araçlık otopark yer alacak.



Şifa AVM Açılışa Gün Sayıyor
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Şifa ve Mimarsinan Mahallesi’nde sosyal ihtiyaçları karşılamak için yapımını başlattığı ŞİFA Ticaret Merkezi de açılışa gün sayan hizmetler arasında yer alıyor.
Tuzla Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen ŞİFA AVM inşaatı yüzde 80 oranında tamamlandı. 2013 Eylül ayında yapımına başlanan ve 20 ay içinde hizmete açılması taahhüt edilen Şifa AVM, söz verilen süreden önce tamamlanma aşamasına geldi. Kaba inşaatının yanı sıra teknik işlemleri de tamamlanma aşamasına gelen Şifa AVM’de seramik zemin döşemesi ve dış cephede montaj çalışması devam ediyor.

Fatih Sultan Mehmet Parkı’na Coşkulu Erken Açılış
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın 2014-19 dönemi vizyon projeleri arasında yer alan Fatih Sultan Mehmet Parkı, vaat edilen dönemden önce hizmete açıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden devralınıp Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenerek yepyeni görünümüyle Tuzla halkının hizmetine kazandırılan ve 12 dönüm araziye sahip Fatih Sultan Mehmet Parkı’nın 7 dönümünü Çim Alan, Ağaçlandırma ve Peyzaj Çalışması oluşturuyor. Parka ismini veren Fatih Sultan Mehmet’in büstü, bilgilendirici stand ve tarihi bilgi panosu alanın orta kısmında yer alıyor. Parkta 2 adet fitness alanı, 3 adet 6-12 yaş oyun grubu alanı (konsept oyun grupları), 0/6 yaş grubu çocuklara hitaben şelale ulaşımlı park alanı, 1 adet anfi tiyatro ve sahne alanı, 1 adet suni çim futbol sahası (FİFA onaylı halı saha, giyinme odaları, duşlar, kafeterya, idari bina), 1 adet doğal kayalarla örülmüş şelale ve dinlenme alanı, ahşap köprü, 2 adet pergola ile piknik masaları yer alıyor. 

Orhanlı Sosyal Tesisleri Hizmete Açıldı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Fatih Sultan Mehmet Parkı’nın ardından Orhanlı Sosyal Tesisleri’ni de vaat ettiği dönemden önce hizmet açtı. Tuzla Belediyesi, sosyal belediyecilikteki hizmet halkasına bir yenisini daha ekledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ilçeye 4. sosyal tesisi Orhanlı Mahallesi’nde kazandırdı. Demokrasi Caddesi üzerindeki alanda kurulan Tuzla Belediyesi Orhanlı Sosyal Tesisleri, 60 kişilik iç mekanı, 100 kişilik açık alanı ile hizmet vermeye başladı.

Tapu Sevinci 2014 Yılında da Sürdü
5 yılda 35.000 kooperatif dairesine iskan ve ruhsatını veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Aydıntepe Mahallesi Yedi Evler Mevkii sakinlerine verdiği sözü tuttu. Yedi Evler Mevkii’nde yapılan imar uygulaması ile 250 vatandaş daha tapusuna kavuştu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, vatandaşlara tapularını Aydıntepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen törende dağıttı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Aydıntepe Oto Sanayi Sitesi’nde 184 işyerinin tapusunu dağıttı. Tuzla Belediyesi’nin planlaması ile 2013 yılında arsa tapusuna kavuşan esnaf ve sanatkarlar, işyeri tapularını da Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın elinden aldılar.

60 Yıllık Mülkiyet Sorununu Çözdük
Tuzla İçmeler Mahallesi’nde yaklaşık 50 hektar araziyi kapsayan ve 60 yıldır devam eden 890 parseldeki mülkiyet davası, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın girişimiyle sona erdi. Ahmet Bilginoğlu, Ömer Adil Özev mirasçıları, Salim Kula, Mehmet Kamil Abduş mirasçıları, Tevhide oğlu Köseleli Ahmet mirasçıları tarafından Maliye Hazinesi ve Orman Genel Müdürlüğü aleyhine açılan ve varislerle 66 kişi tarafından sürdürülen dava olumlu sonuca bağlandı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yurt içi ve dışında yaşayan davacıların yanı sıra Milli Emlak Genel Müdürlüğü (Maliye Hazinesi) ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü yetkilileri ile yaptığı görüşmelerle davada uzlaşmayı sağlayan isim oldu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın girişimlerinin ardından davacı ve davalıların olumlu görüşüyle mahkeme sona erdi, direk ve dolaylı olarak 500’e yakın parselde 60 yıldır arsa, ev ve işyeri tapularında bulunan şerh kaldırıldı, tapu tescilleri gerçekleştirildi. Mahkemenin sonuçlanması ve şerhin kaldırılması ile yıllardır süregelen mağduriyet ve mülkiyet sorunu ortadan kalktı.

Çok Amaçlı Salon Tepeören Hizmete Açıldı
Tuzla Belediyesi tarafından sosyal ve sportif etkinliklerin düzenlenmesine uygun şekilde yapılan Salon Tepeören’in resmi açılışı 2014 yılında gerçekleştirildi.
Salon Tepeören, 3 dönümlük arazide, 1 dönüm kapalı salonu, 800 m2 zemin kaplamalı basketbol sahası, 136 m2 masa tenisi salonu, giyinme odaları ile çok amaçlı kullanıma uygun yeni bir yaşam merkezi oldu.  Salon Tepeören, özel etkinliklere ev sahipliği (Düğün, nişan, asker uğurlama, toplantı vb.) yapacak şekilde düzenlendi.

Emlak Konutları’na Çocuk Kulübü ve Tiyatro Salonu
Tuzla Belediyesi tarafından Emlak Konutları’nda yapılan Çocuk Kulübü ve Tiyatro Salonu, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından hizmete açıldı. Emlak Konutları’nda yaşayan çocukların keyifli zaman geçirmesi, Tuzla Belediyesi’nin kültür hizmetlerinden yararlanması için tasarlanan birim, yoğun katılımla hizmete sunuldu.  

Kadın Emeği Platformu Çarşısı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, üreten bayanlara kalıcı bir hizmeti 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hediye etti.
Tuzla Belediyesi’nin katkılarıyla Tuzla Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından kurulan Kadın Emeği Platform Çarşısı’nın açılışı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun eşi Gül Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş’ın eşi Özleyiş Topbaş ve Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır’ın eşi Güler Çalışır’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Tuzla’da sanat eseri ve el emeği üreten tüm bayanların ürünlerini satıp kazanca dönüştüreceği merkezin açılışına Tuzlalı bayanlar yoğun ilgi gösterdi.



Türkiye’nin En Fonksiyonel Parkı; Tuzla Şelale Park
Tuzla Belediyesi, 110 dönümlük atıl vaziyetteki alanı Türkiye’nin en fonksiyonel parkına dönüştürdü.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın vizyon projeleri arasında yer alan Şelale Park’ın hizmete açılmasıyla İstanbul ve bölge halkı yeni bir yaşam merkezine kavuştu. 3.000 kişilik amfi tiyatro ve kulis, olimpik bay ve üstü açılıp kapanabilen bayan havuzu, spa merkezi, Şelale Restaurant & Cafe, planetaryum, lunapark, araç müzesi, çocuk müzesi, 35 m’lik şelale ve gemi restoranı, cami, kafeterya, genel ihtiyaca yönelik çarşı, süs havuzu ve yeşil alan düzenlemeleri ile Türkiye’nin en fonksiyonel parkı Mart 2014’te hizmete açıldı.

Tuzla Belediyesi Bay ve Bayan Havuzları
Tuzla Şelale Park’ta kurulan yarı olimpik bay ve bayan havuzları, Tuzla’daki spor ve yaşam alanlarına yeni bir mekan olarak katıldı. Üstü açılır kapanır bayan havuzları ve bay havuzlarında büyük ve çocuk havuzları, sauna, jakuzi, masaj odası, duş, ilk yardım odası, soyunma odaları, mescit gibi donanımlar yer alıyor.     

 
Tuzla Belediyesi’nin 5. Sosyal Tesisi: Şelale Restaurant&Cafe
Tuzla Belediyesi’nin 5. Sosyal Tesisi olan Şelale Restaurant&Cafe, restaurant ve cafe olmak üzere 2 ayrı bölümden oluşuyor. Tuzla Belediyesi’nin sosyal tesisler kalitesini yansıtan Restaurant&Cafe’nin 150 kişilik restaurant bölümünde çorba, döner, kebap, pide ve tatlı çeşitleri, 100 kişilik cafe bölümünde ise sıcak, soğuk içecekler ve çeşitli specialler servis ediliyor.

Halil Türkkan Ortaokulu’nun Temeli Atıldı
Tuzla Belediyesi, İstanbul Valiliği’nin İçmeler Mahallesi’nde depreme dayanıksız olduğu için yıktığı okulun yerine 24 derslikli ortaokul yaptırıyor. 24 derslikli Halil Türkkan Ortaokulu’nun temelini atan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Peyami Safa İlkokulu’nun yanına bir ilkokul daha yapacaklarını müjdeledi.
Tuzla Belediyesi, İçmeler Mahallesi’nde Tuzla Devlet Hastanesi karşısındaki alan 24 derslikli ortaokul yaptırıyor. 6 bin m2 inşaat alanına sahip olan okulda 24 derslik, spor salonu, laboratuar, yemekhane, 100’er kişilik 2 konferans salonu, kantin, revir, kütüphane, resim atölyesi, müzik atölyesi, öğretmenler odası ve idari bölümler yer alıyor.

Cemevi Temelini Başkan Yazıcı Attı
Tuzla Belediyesi katkılarıyla yaptırılan Konaşlı Cemevi’nin temeline ilk harcı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı attı.
Aydınlı Mahallesi Konaşlı Mevkii’nde yapımına başlanan Konaşlı Cemevi’nin temel atma töreninde kurban kesildi, yemek ikramında bulunuldu.

Tuzla Anadolu Lisesi Ek Hizmet Binası Hizmete Açıldı
Tuzla Belediyesi tarafından yapılan Tuzla Anadolu Lisesi Ek Hizmet Binası, resmi törenle hizmete açıldı. Tuzla Anadolu Lisesi Ek Hizmet Binası, içindeki 3 laboratuarı ile birlikte 220 öğrenci ve eğitimciye hizmet veriyor.

400 Yataklı Tuzla Devlet Hastanesi'nin İnşaatı Başladı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ihale hazırlık sürecinde bürokratik işlemlerini yakından takip ettiği Tuzla Devlet Hastanesi’nin yeni binasının inşaatına başlandı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ilçeye tam donanımlı bir devlet hastanesi kazandırmak için E-5 karayolu kenarındaki alanın Orman Bakanlığı’ndan Sağlık Bakanlığı’na tahsisini Ankara ziyaretleri ile takip etti. Başkan Yazıcı, yine aynı süreçte enerji nakil hatlarının yer altına alınmasına kadar bütün süreçlerle yakından ilgilendi. 400 yataklı yeni Tuzla Devlet Hastanesi'nin yapım işi ihalesi, TOKİ tarafından 19.03.2014 tarihinde gerçekleştirildi. Tuzla Belediyesi’nin arka tarafındaki inşaatın yer teslimi temmuz ayı içinde gerçekleştirildi ve ihaleyi kazanan firma zeminde hafriyat çalışmalarına başladı.
50 dönümlük alanda yapılacak Tuzla Devlet Hastanesi’nin yeni binasında mikro cerrahi, travmatoloji ve yanık üniteleri gibi birimler de yer alacak. Tuzla Devlet Hastanesi, 83 trilyona mal olacak.

 
3 AÇEM ve 4 Bilgi Evi Hizmete Açıldı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eğitim ve sosyal belediyeciliği bir araya getiren projesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi ile Bilgi Evleri’nin toplu açılışı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Anne Çocuk Eğitim Merkezi (AÇEM), Aydınlı Semt Konağı’nda 240, Mimarsinan Semt Konağı’nda 250, Tuzla Belediyesi Orhanlı Ek Hizmet Binası’nda 180 kursiyeri ile 2014-2015 dönemine merhaba dedi. Anne Çocuk Eğitim Merkezlerinde anneler bilgisayar, resim, aile eğitimi, el sanatları, spor gibi ilgileri doğrultusundaki kurs veya seminerlere katılım sağlıyor.  3-6 yaş aralığındaki çocuklar da kendi yaş gruplarına göre özel olarak hazırlanmış sınıf ve oyun odalarında, uzman eğitmenler eşliğinde bilgi ve eğlenceyle dolu dolu bir gün yaşıyorlar.
Yayla Mahallesi Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi, Tuzla Belediyesi Orhanlı Ek Hizmet Binası, Aydınlı Mahallesi Semt Konağı ve Mimarsinan Mahallesi Semt Konağı’nda kurulan Bilgi Evlerinde ise 8-14 yaş grubundaki çocuklar, dil ve sanat kursları, kulüpler ile sayısal, sözel ve İngilizce etüt sınıflarında derslerine yardımcı olacak eğitimler alıyor, kulüp faaliyetlerine katılıyor, geziler, etkinlikler, yarışmalar ve turnuvalarda eğlenerek öğreniyor. 

Türkiye’nin İlk Gemi Gençlik Merkezi Tuzla’da Hizmete Açıldı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Türkiye’nin ilk gemi Gençlik Merkezi olan Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’ni ilçe gençliğinin hizmetine sundu.
İstanbul Şehir Hatları’nda uzun yıllar hizmet veren ve 2 yıl önce İBB’den devralınan Mehmet Akif Ersoy Gemisi, Tuzla Belediyesi tarafından denizde gençlik merkezine dönüştürüldü. Gençlere sanat, kültür ve spor kulüpleriyle ev sahipliği yapacak olan geminin resmi açılışı için tören düzenlendi.

 
50.000 Kişiyle Aynı Sofrayı Paylaşanların Kardeşliği
Tuzla Belediyesi, “Aynı Sofrayı Paylaşanların Kardeşliği” temasıyla Ramazan ayının bereketini ve coşkusunu Tuzla halkıyla birlikte yaşadı.
Tuzla Belediyesi, mahallelerde ve 4 sitede 50.000 kişilik sokak iftarı düzenledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sokak iftarlarında birlikte oruç açmanın hazzı yaşandı. Sokak iftarlarının ardından düzenlenen etkinliklerde çocuklar hem eğlendi, hem de yarışmalarda hediyeler kazandı.
Tuzla Belediyesi, her akşam sahil tören alanında Ramazan’ın manevi iklimini yaşatan kültür ve sanat etkinlikleri düzenledi. Mehterandan söyleşilere, sinemadan konserlere geniş bir yelpazede sunulan etkinliklere katılanlara çay ikramında bulunuldu. TvNet, Tuzla Belediyesi’nin katkılarıyla her akşam 02.00’de Tuzla’dan “Sahur Sofrası” programını canlı yayınladı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, sokak iftarlarının yanı sıra sahur sofraları da düzenledi. Binlerce insanla sokak iftarlarına katılan Başkan Yazıcı, kişi, kurum ve sivil toplum örgütlerinin davetlerinde de toplumun tüm kesimleriyle bir araya geldi.  Başkan Yazıcı perşembe günleri düzenlediği halk gününe Ramazan’da da devam etti.

 
Sosyal Projelerde Öncü Belediye
Tuzla Belediyesi, 2014 yılında da sosyal projelerine devam etti. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, başta Engellerimiz Engel Değil Gösterileri olmak üzere çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yaptı, veren elle alan eli buluşturmaya devam etti.
Tuzla Belediyesi’nin 2014 yılında devam ettiği Ana-Baba Okulu Seminerleri, Anaokulu ve ana sınıflarında diş fırçalama alışkanlığı ve koruyucu diş tedavilerinin yapılması ve gelecekte sağlıklı dişlere sahip bireylerin yetişmesi amacıyla başlatılan projenin pilot uygulaması, Toplum Tabanlı Sürdürülebilir Afet Risk Yönetim Modeli; Tuzla İlçesi, ev eşyalarının duvara sabitlenmesi, Yaz Spor Okulları, Geleneksel Sünnet Şöleni, Tarihi Şehir Gezileri, kadına yönelik şiddetle mücadele programı kapsamında hazırlanan “Değişim Atölyesi” projesinin Türkiye’deki ilk uygulaması, 66 okulda eşzamanlı Öğretmenler Günü kutlaması gibi etkinlikler öne çıkanlar arasında yer aldı. 

Kültür ve Sanatla Dolu Dolu Bir Yıl Geride Kaldı
Tuzla Belediyesi, 7 kültür ve sanat merkezinde 18 sergi, 461 tiyatro oyunu, 198 sinema, 138 söyleşi, 6 şiir dinletisi, 19 konser, 7 özel etkinlik düzenleyerek kültür ve sanatla dolu dolu bir geride bıraktı.