Güncel

Güncel

Kadın Kent Gönüllüleri Motivasyon Eğitiminde Buluştu

z09.04.2015

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Sosyal İnceleme Komisyonu’nun Etkili İletişim Seminerleri’nin son birleşiminde motivasyon eğitimi gerçekleştirildi.
Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen eğitime Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı,Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Sorumlusu Tuğba Muslu ve Kadın Kent Gönüllüleri katıldı.

Sevgi;Güç ve Eylemdir
Eğitime konuşmacı olarak katılan İstanbul Uluslar Arası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği Genel Sekreteri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Eğitim Programı Formatörü Şengül Yiğit, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Motivasyon başarılı bir yaşamın anahtarıdır.Yaşamda başarılı olmak için, öncelikle ne yapacağımızı bilmemizi sağlayacak bilgeliğe, nasıl yapacağımızın bilgisine ve bunu gerçekleştirmek için de iç motivasyona ihtiyacımız vardır. İçten motive olan kişi düşünceyi eyleme dönüştürür.
Fethedip yenmemiz gereken ve aklımızda bulunan üç düşman endişe, şüphe ve korkudur. Bunları yenmemiz gerekir yoksa onlar bizim amaçlarımıza ulaşma yeteneğimizi ve yaşama arzumuzu yok ederler. Bu duyguları tümüyle yenmek mümkündür ama motivasyon ve eylem gerektirir. Kaygılar, kişisel bağımsız ve kişiye bağlı kaygılar olmak üzere ikiye ayrılır.
İnsanları sevebilmek için, ilk önce kendimizi sevmeliyiz. Sevgi iyi bir kişiliği minnettarlığı, dürüstlüğü, güldürü yeteneğini içerir. Sevgi güç ve eylemdir. Tüm engelleri aşarak bize tüm kapıları açar; çünkü sevgimiz başkalarını da üretir ve çoğaltır. İnsanın kendisini sevmesi kendini beğenmişlik veya bencillik değildir. Bu bizim Allah’ın bir ifadesi ve eşsiz bir insan olduğumuzu bilmektir. Kişisel mutluluk sorunları çözmede bize güç verir, acıyı yenmemizi sağlar. Sevgi insanoğlunun en büyük motivasyon kaynağıdır. O da Allah’a imandan doğar.”
Motivasyon eğitimi, Şengül Yiğit ile mart ayı gönüllüleri olarak seçilen Afife Bulut, Esra Dugan, Gülay Bingöl ve Suna Erdem’e çiçek hediyesi ile sona erdi.