Güncel

Güncel

Tuzla’da Kadınlar Her Platformda Bir Arada

z10.04.2015

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Yozgat Çekerek Tipideresi Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları’nı ziyaret etti.
AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı ve Tuzla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Pınar Bulut ile birlikte Yozgatlı kadınlarla bir araya gelen Dr. Fatma Yazıcı, “Tuzla’da yaşayan kadınlar olarak her platformda bir aradayız” mesajı verdi. Derneklerin kültürün yaşatılması, memleketinden uzakta yaşayan insanların birlik ve beraberliğinin sağlanması açısından taşıdığı önemi vurgulayan Dr. Fatma Yazıcı, Tuzlalı kadınların da derneklerden yararlanan bir döneme girdiğini söyledi. Bir çok hemşehri derneğinin kadın kollarını kurarak bu sürece dinamizm kattığını belirten Yazıcı, “Tuzlalı kadınlar olarak kadınların sosyal hayattaki etkinliğini arttıran oluşumlarla örnek bir modeli uyguluyoruz. 3 yıl öncesine kadar kadınların sadece düğün ve cenazelerde içine girdiği derneklerin bugün kadınların da yararlandığı ve bu durumun toplum tarafından da benimsendiği bir adrese dönüşmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Kadınlar olarak açtığımız bu kapıların Tuzla’daki kültürel kaynaşma açısından da son derece olumlu yansımalarını görüyoruz, yaşıyoruz. Tuzla’da yaşayan kadınlar olarak her platformda bir aradayız. Bu birliğin aramızda kenetlenerek daha da güçleneceğine inanıyorum” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, ziyaretinde Tuzla Belediyesi'nin kadınlara yönelik hizmetleri hakkında da bilgi verdi. Yozgatlılar, misafirlerini yer sofrasında yöresel lezzetleri ikram ederek ağırladı.