Güncel

Güncel

Albayrak: Gönül Elleri Çarşısı’nda Çok Hayırlı Bir İş Yapılıyor

z28.04.2015

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Berat Albayrak, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nı ziyaret etti. Albayrak, “Gönül Elleri Çarşısı’nda çok muhabbete dayalı, çok hayırlı bir iş yapılıyor. Hayır dualarıyla, hayır emekleriyle çok güzel sevaplara, yardımlara vesile olan bir kurum var burada” dedi.
AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Berat Albayrak, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, Tuzla Belediyesi birim müdürleri, Kadın Kent Gönüllüleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Gerçek Mağdura Yardım Elini Uzatıyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ziyarette katılımcılara hitap etti. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın en farklı ve ayrıcalıklı projesini olduğunun bir kez daha altını çizen Başkan Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Yapmış olduğumuz onca hizmetin içinde -fiziki, kentsel veya toplumsal manada yaptıklarımızın ötesinde- Gönül Elleri Çarşısı’nın çalışmaları bizim çok keyifli, onur duyarak, gurur duyarak yaptığımız bir çalışmadır. Kafamızı yastığı koyduğumuzda rahat uyuyabildiğimiz, bizim için en müthiş ve güzel çalışma budur. Gönül Elleri Çarşısı, 2009 yılında seçim vaadimiz olan ve seçimden hemen sonra başladığımız bir çalışmadır. Bu mekanı farklı ve ayrıcalıklı kılan ise Tuzlalı kadınlardır. Kadın Kent Gönüllüleri organizasyonunu Gönül Elleri Çarşısı’nın merkezine oturttuk ve kadınların kararını vermediği hiçbir çalışmayı yapmıyoruz. Kadınların incelemelerde verdiği kararlarla biz yardımları ulaştırıyoruz. Gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmada Kadın Kent Gönüllüleriyle birlikte hareket ediyoruz. Engelli, yetim, dul, yaşlı dahil olmak üzere sosyolojik olarak dezavantajlı tüm kesimlere kadınlar sayesinde ulaştık. Komisyonlara şehit ve gazi aileleri komisyonu da katılıyor. Her kesime gönülden el uzatan, 10 bin aileyi takip eden 2600 Kadın Kent Gönüllümüz ile ciddi bir organizasyonu sürdürüyoruz. Gönül Elleri Çarşısı’nda hiç kimsenin nereden geldiğine, hangi gelenek, görenek, kültüre sahip olduğuna, mezhebine bakmaksızın gerçek mağdura yardım etmek gibi güzel bir iş yapılıyor”

Gönül Elleri Çarşısı’nda Çok Hayırlı Bir İş Yapılıyor
AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Berat Albayrak, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’ndaki sistemi çok beğendiğini söyledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Kadın Kent Gönüllüleri’ni tebrik eden Albayrak, “Türkiye’nin yardımlaşma, birlik, dayanışma, aidiyet kültürü çok önemli bir hususken geçmişte en önemli eksik olduğumuz alanlardan bir tanesiydi.” vurgusunda bulundu.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’ndaki gönüllülük anlayışının Türkiye’nin son 12 yılda yaşanılan başarı ruhunu yansıttığını belirten Albayrak, “Başkanım, yolda anlatmıştı. Gıyaben biliyorduk ama buradaki çalışmaları görüp de etkilenmemek elde değil. Türkiye’de son 10 yılda milli birlik ve beraberlik projesi altında müthiş bir değişim ve dönüşüm var. Yeni Türkiye’deki değişimi hep birlikte yaşıyoruz. Gönüllülük esasına dayalı böyle bir kültür hakikaten çok önemli. Türkiye’nin son 12 yıllık başarı hikayesinde de bu ruh yer alıyor. Başkanım bu işin temelinde çok akıllı ve stratejik bir hamleyle hanımları, anneleri oturttuğu için bütün kapıları, bütün gönülleri açan da bu husus olmuş. Farklı bölgelerden, kesimlerden, inançlardan, bu topraklardaki binlerce yıllık medeniyet kültürünün en temel taşı olan bu manevi duygularla burada çok güzel bir iş yapılıyor. Çok muhabbete dayalı, çok hayırlı bir iş yapılıyor. Hayır dualarıyla, hayır emekleriyle çok güzel sevaplara, yardımlara vesile olan bir kurum var burada” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Berat Albayrak’a Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nı gezdirdi. Başkan Yazıcı, 6 yıl önce Gönül Elleri Çarşısı’nın açılışına katılan Albayrak’a o anın fotoğrafını hediye etti.