Güncel

Güncel

Hayal Ağacı, Iğdır ve Muğlalı Gençlerle Buluştu

z04.05.2015

Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi (TUZGEM) Üniversiteliler Platformu, 19 farklı üniversiteden 24 genç ile Hayal Ağacı projesini uyguladı. Gençler, Iğdır ve Muğla’da öğrencilerden hayallerini öğrenerek İstanbul’a döndü.
23 Nisan Şenlikleri kapsamında öğrencilere yönelik etkinlikler, tablet ödüllü yarışmalar, bilgi ve becerilerini geliştirici faaliyetler düzenleyen TUZGEM, İstanbul’da çocukların hayallerini gerçekleştirmek için kolları sıvadı. TUZGEM Üniversiteliler Platformu, doğudan batıya uzanan yolculuğu kaleme aldı.

Gençlerin Kaleminden Hayal Ağacı
TUZGEM Üniversiteliler Platformu, Hayal Ağacı projesinin ilk bölümünde yaşanılanları şu şekilde aktardı: “Projemizin ilk durağı olan Iğdır- Aralık Yukarı Çamurlu İlkokulu ve Ortaokulu’nda büyük bir coşkuyla, kurban kesimiyle ve halaylarla karşılandık. Köyün muhtarı hepimize kapısını açtı ve köye kısa sürede alışmamızı sağladı. Biz nerede kalacağımızı düşünürken 300 haneli köy halkının bizi misafir etmek için kura çektiğini öğrendik. Kaldığımız her evde bizlere özel yemekler hazırlandı ve onlar için normalde hayat akşam 22.00’da bitse de bizim için köyün en yaşlısı bile gece 00.00’a kadar uyumayarak bizimle vakit geçirdi. Sadece köylerine gelmemizden dolayı bile mutlu olan güzel yürekli insanlar yüreklerimize dokundular. Okulun öğrencilerinin sevgi dolu kucaklamaları ile birlikte gün boyu neşeyle süren yüz boyama, parmak boyama, müzikli oyunlar gibi etkinlikler düzenledik. Ekibimiz için erkene alınan 23 Nisan etkinliklerini birlikte kutladık. 3 gün süren proje boyunca Aralık Kaymakamı Hayri Zorlu, Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nesim Göksu, okul öğretmenleri, güler yüzüyle köyün muhtarı Mehmet Amcamız, bakkalını kapatıp bizlere yardıma gelen Ali abimiz bizlerleydi. Proje kapsamında İstanbul'da hayallerini gerçekleştireceğimiz 12 öğrencimizle tanıştık. Heyecan içinde hayallerini öğrendik. Bu hayaller arasında helikopter ile İstanbul'u gezmek, futbolcularla tanışmak, piknik yapmak, Kız Kulesi’nde dondurma yemek gibi bize mutluluklar yaşatan hayaller var.
Çocuklarımızı bekleme heyecanı ile Iğdır'daki ailemizle gözyaşları ile vedalaşıp 32 saat süren Muğla yolculuğumuza başlayıp soluğumuzu Sungur İlkokulu’nda aldık. Kapıda bizi büyük bir coşkuyla karşılayan çocuklarımızla Iğdır'da başladığımız etkinliklerimizi sürdürdük. 22 öğrencisi olan okulun öğrencilerine ayakkabı, okul çantası, bebek, uzaktan kumandalı araba gibi hediyelerini büyük bir mutlulukla teslim ettik. Kütüphane kurduğumuz her iki okulumuzun öğrencilerinden de bol bol kitap okuyacakları konusunda söz alıp hayalleri gerçekleştirmek için İstanbul’a dönüşümüzü yaptık”