Güncel

Güncel

Tuzla Belediyesi'nin Online Uygulamaları, Vatandaşların İşlemlerini Kolaylaştırıyor

z02.02.2017

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın dünya vatandaşlığı vaadi ile gerçekleştirdiği teknolojik yatırım ve hizmetler, vatandaşların işlemlerini daha hızlı gerçekleştirmelerini sağlıyor.
Tuzla Belediyesi’nin e-belediyecilik hizmetlerinden yararlanan mükellef sayısı yüzde 18, tahsilat miktarı da yüzde 29 oranında arttı. Tuzlalı vatandaşlar, www.tuzla.bel.tr web sitesindeki e-belediye modülü üzerinden işlemlerini online olarak takip edebiliyor. Mükellefler tahakkuk, tahsilat ve borç bilgilerini bu modülde öğrenebiliyor ve kredi kartı ile güvenli bir şekilde borçlarını ödeyebiliyor. Üye olmayan vatandaşlar da yine e-belediye modülünde Hızlı Ödeme seçeneğini kullanarak borç bilgilerini görüp ödemesini gerçekleştirebiliyor. Tuzla Belediyesi’nin e-belediye uygulamaları, yıllara göre düzenli olarak artış gösteriyor.

Tuzla Belediyesi, 18 e-belediye Uygulaması ile Vatandaşlara Hizmet Sunuyor
Tuzla Belediyesi, 18 e-belediye uygulaması ile vatandaşlara bürokrasi olmadan hızlı bir hizmet sunuyor. Vergi borcu ödeme kısmından vergilerini kolayca ödeyebilen vatandaşlar beyanlar, tahakkuklar, borçlar ve e-makbuz modüllerinden interaktif işlemlerini yapabiliyor. Vatandaşlar, paydaş/sicil sorgulama, sokak rayiçleri, başvuru izleme, bize yazın, başvuru numarası ile sorgulama, belge sorgulama, belge imza doğrulama, e-eksper ve e-ruhsat modüllerinden işlemlerini rahatlıkla yapabiliyor. İlçe sakinleri e-imar modülü ile imar bilgilerini, kent rehberi modülü ve belnet haritaları ile de şehir hakkında bilgi sahibi olabiliyor.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, e-belediye uygulamalarının hem kurum hem de vatandaşlar açısından çok önemli fırsatlar sağladığını söyledi. Vatandaşların kuruma kadar gelip sıra beklemeden istediği zamanda işlem yapabildiğini, kurumun da tüm tahsilat ve ödemelerini bu nedenle daha hızlı gerçekleştirdiğini belirten Başkan Yazıcı, “Teknolojinin her imkanından yararlanıp vatandaşımıza en hızlı ve güvenilir hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Teknolojik yenilikleri takip edip vatandaşlarımızın faydasına olan tüm online hizmetleri sunuyoruz” şeklinde konuştu.