Temizlik İşleri Md.

Temizlik İşleri Müdürlüğü

Tuzla Belediyesi, İbadethanelerin Fiziki İhtiyaçlarını Karşılıyor

z11.01.2017

Tuzla Belediyesi, 2016 yılında 2 Cami ve 3 Cemevi’nin yapımını sürdürdü. 8 camide bakım ve onarım yapan Tuzla Belediyesi, ibadethanelerin çevre düzenlemeleri, halı ve ıslak zemin temizliklerini düzenli olarak sürdürdü. Tuzla Belediyesi, camilerdeki bakım ve onarımları gerçekleştirme hedefini 2016 yılında yüzde 80’e çıkardı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ilçedeki tüm ibadethanelerin bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenlemesi hizmetlerini sürdürüyor. Tuzla Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında ilçede bulunan cami ve mescitlerin bahçelerinde periyodik olarak bakım ve düzenlemesi yapıldı, 16 kamelya kurulumu gerçekleştirildi, 8 camide bakım ve onarım yapıldı, toplam 945.000 m2 ibadethane temizliği yapıldı. 

Tuzla Belediyesi, 2 Cami ve 3 Cemevi Yaptırıyor
Tuzla Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan Zeytinlik Yavuzhan Camisi ve Caferi Camisi ibadete açıldı. Tuzla Belediyesi’nin katkılarıyla yaptırılan Hz. Osman Camisi’nin Kur’an Kursu’nun temeli dualarla atıldı.
Tuzla Belediyesi, Tuzla Sahil Kutlu Doğum Camii ve Aydınlı 3562 Parsel Camii ile Konaşlı Cemevi, Al-i Aba İlim Eğitim Araştırma Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı Cemevi ve Karacaahmet Dergahı Tuzla Şubesi Cemevi’nin yapımını sürdürdü. 

8 Camide Bakım ve Onarım Çalışması Yapıldı
Tuzla Belediyesi, Akfırat Merkez Camii, Akfırat Selsebil Camii, Orhanlı Hacı Ahmet Camii, Yayla Mustafa Eminoğlu Camii, Yayla Zeytinlik Camii, Tepeören Kiraztepe Camii, İstasyon Dörtyol Camii ve İçmeler Merkez Camii’nde bakım ve onarım yaptı. 

Temizlik Hizmetlerine Buharlı ve Basınçlı Yıkama Aracı da Eklendi
Tuzla Belediyesi, ilçedeki tüm ibadethanelerde düzenli aralıklarla su depolarının temizliği ve dezenfekte edilmesi, temizlenmesi, ibadethanelerin halılarının yerinde yıkanması gibi hizmetlerine ibadethanelerin ıslak zeminlerinin buharlı ve basınçlı yıkama aracı ile yıkanmasını da ekledi. Yıl içinde yapılan çalışmalarda toplam 945.000 m2 alan temizlendi.