Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi, “Yaşlılarımızı An(la)mak” Sempozyumu Düzenledi

z20.01.2016

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Yaşlılarımızı An(la)mak” konulu sempozyumda “Biz değerli büyüklerimizi geçmişimiz olarak biliyoruz ve onların bilgi, birikim ve tecrübesiyle geçmişten geleceğe bir köprü oluşturuyoruz.” mesajı verdi.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Yaşlılar Komisyonu, Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde “Yaşlılarımızı An(la)mak” konulu sempozyum düzenledi. Sempozyuma Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Avrupa Birliği Bakanlığı eski Bakan Yardımcısı ve İstanbul Eski Milletvekili Dr. Alaattin Büyükkaya, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Yaşlılar Komisyonu Başkanı İnş. Yük. Müh. Hasan Mısır, Emekli Subaylar Derneği Eş Başkanı, Emekli Tümgeneral Cumhur Evcil, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Meclis ve çalışma gruplarının yöneticileri ile yaşlı vatandaşlar katıldı.

Tuzla, Ortak Akılla Yönetiliyor
Sempozyumda ilk konuşmayı Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir gerçekleştirdi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın “Ortak Akıl” uygulamalarına dikkat çeken Özdemir, “Belediye Başkanımız toplumun her kesimiyle istişare halinde olarak, değer vererek çok başarılı bir şekilde görev yapıyor. Biz de Kent Konseyi olarak toplumun her katmanıyla, her yaş grubuyla, her tarafına elimizin dokunduğu güzel bir Tuzla’yı hep birlikte yönetiyoruz. Bugün de değerli büyüklerimizle bir aradayız. Büyüklerimizi her zaman olduğu gibi başımızın tacı görüyoruz” dedi.

Yaşlılara “Kıdemli Vatandaş” Tanımı
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Yaşlılar Komisyonu Başkanı İnş. Yük. Müh. Hasan Mısır da sempozyumda, “Anlamları farklı olduğu halde birbirine karıştırılan yaşlanma ve yaşlılık kavramları üzerinde durmamız gerekiyor. Bir uzvunu kaybetmiş insanlara engelli belgesi veriliyor. İnsanların hangi yaşta, hangi durumda olurlarsa olsunlar ilgiye ve sevgiye muhtaç olduklarını hep ıskalıyoruz nedense. Bu durumdaki insanlara “Öncelikli Vatandaş”, yaşlılarımıza da “Kıdemli Vatandaş” demek daha uygun olur diye düşünüyorum. Çünkü fiziksel fonksiyonları zaafa uğramış olsa da engin tecrübeleri ile bu sıfatı hak edeceklerdir. Yaşlanmaya evet, yaşlılığa hayır diyorum Ve herkese sağlıklı uzun bir ömür diliyorum” şeklinde konuştu.

Büyüklerimizin Bilgi Birikimiyle Geçmişten Geleceğe Köprü Oluşturuyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasında düşünen ve üreten kişilerin yaşlanmadığını, büyüdüğünü söyledi. “Biz yaşlanmaktan değil, büyümekten, büyüklükten, olgunluktan bahsediyoruz. Bir insan 20 yaşına gelinceye kadar hiçbir şey yapmasa bu kişi yaşlanmıştır. 89 yaşında olup da eğer bir yıl boyunca çok şey üretmişse bu kişi 1 yaş daha büyümüş olur” vurgusunda bulunan Başkan Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Geleceğimizi büyüklerimizle birlikte paylaşmaktan ve şekillendirmekten mutluluk duyduğumuzu her platformda her fırsatta söyledim. Geçmişine sahip çıkmayan, kendisini büyütmüş, yetiştirmiş, bir noktaya getirmiş olan büyüğüne, ailesine kıymet vermeyen bir neslin gelecekte bir şey başarması da mümkün değildir. Biz değerli büyüklerimizi geçmişimiz olarak biliyoruz ve onların bilgi, birikim ve tecrübesiyle geçmişten geleceğe bir köprü oluşturuyoruz. Teknolojimizi, şehirlerimizi, ülkemizi ve milletimizi çok geliştireceğiz ama insanı insan yapan değerlerden asla vazgeçmeyeceğiz. Yerel yönetimlerde almış olduğumuz emaneti iyi noktaya taşıma çabamızı sürdürüyoruz. Sizden bir emanet aldık. Bu emaneti o nihayete kadar getirmek için tüm imkânlarımızla bütün gücümüzü, kuvvetimizi, gecemizi gündüzümüzü ortaya koyuyoruz”

Büyükkaya: Şadi Yazıcı’nın Çalışmalarından Gurur Duyuyoruz
Avrupa Birliği Bakanlığı eski Bakan Yardımcısı ve İstanbul Eski Milletvekili Dr. Alaattin Büyükkaya, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile 14 yılı aşan bir süredir tanışıklığı bulunduğunu söyledi. Dr. Şadi Yazıcı’nın siyasetteki her hizmetini yakından takip ettiğini belirten Büyükkaya, “Şadi Bey ile benim hukukum 14 seneyi geçti.  O günden bu güne hep güzel hizmetler yaptı. Allah O’ndan razı olsun. Tuzla, O’nun hizmetleriyle İstanbul’un çekimi en yüksek bölgesinden biri haline geldi. Bir işe doğru insanın eli değdiği an bazı şeyler inanılmaz derecede değişir. Bazen çok insan bir araya gelir ama bir insanın yaptığını yapamaz. Onun için Şadi Bey’in çalışmalarından gurur duyuyoruz. Bugün siz değerli büyüklerimizi anmak ve anlamak için düzenlenen bu organizasyon da, kendisinin başarılı hizmetlerinden bir örneği oluşturmaktadır” şeklinde konuştu.
Avrupa Birliği Bakanlığı eski Bakan Yardımcısı ve İstanbul Eski Milletvekili Dr. Alaattin Büyükkaya, hükümetin yaşlı vatandaşlara sağladığı sosyal hizmetler ve yardımlar ile yaşlıların yararlandığı hizmetler hakkında sunum eşliğinde bilgi verdi.

Gerçek Baston; Hayırlı Evlattır
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır da konuşmasında, “Belirli bir yaşa gelmiş olmayı ifade eden, o ömür içerisinde yapılanları muhasebe edip onu genç kuşaklara ibret olarak, tecrübe olarak aktaracağımız yaşları ifade ediyoruz. Dolayısı ile yaşlılık devletimize, ülkemize hayırlı evlatlar yetiştirebilmek, göğsümüzü gererek arkamızdan dua edebilecek nesiller bırakmaktır. Yaşlılıkta kullanılacak gerçek baston, o insanın yetiştirdiği hayırlı evlattır” ifadesini kullandı.

Sempozyuma Katılan Yaşlılara Devrek Bastonu ve Teşekkür Belgesi Hediye Edildi
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Avrupa Birliği Bakanlığı eski Bakan Yardımcısı ve İstanbul Eski Milletvekili Dr. Alaattin Büyükkaya’ya, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Yaşlılar Komisyonu Başkanı İnş. Yük. Müh. Hasan Mısır’a çini tabak hediye etti. Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Yaşlılar Komisyonu, konuşmacılara isme özel hazırlanan Devrek Bastonu hediye etti.
Sempozyum, tüm katılımcılara Devrek Bastonu ve teşekkür belgesi hediye edilmesiyle sona erdi.