Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi, Kamu Kurumlarına ve Hizmetlerine Destek Sağlıyor

z22.01.2016

Tuzla Belediyesi, başta okullar, sağlık kurumları ve ibadethaneler olmak üzere vatandaşların kamu hizmeti aldığı tüm kurumlara imkanlar ölçüsünde desteğini sürdürüyor. Tuzla Belediyesi, 2015 yılında da resmi kurumların yapım, bakım, tadilat, çevre düzenlemesi, temizlik ve malzeme teminini sağladı.
Tuzla Belediyesi, “Eğitim Kenti Tuzla” vizyonunda okulların tadilat, boya, badana, temizlik, çevre düzenlemesi ve imkanlar ölçüsünde eksiklerinin giderilmesini sağlarken öğrencilerin de zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı sağlayarak eğitim kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalarına yıl boyunca devam etti. 

23 Okulda 23 Personel Göreve Devam Ediyor
Tuzla Belediyesi, ihtiyaç duyan 23 okula 23 personel desteği sağlayarak okulların temizliği ve hizmetlerinin sağlanmasında desteğini sürdürüyor. Tuzla Belediyesi, 2015 yılında 2 kez 52 okulda toplam 460.000 m2 alan temizliği yapılarak hijyenik hale getirdi. 

Eğitim Kenti Tuzla’da Okulların Çehresi Değişiyor
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 'Eğitim Kenti Tuzla' vizyonunda 56 okulda binlerce öğrencinin zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı sağlayacak açık alan masa tenisi, basketbol potası ve bahçe satranç takımını hizmete sundu. Tuzla Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Tuzla’da 56 okula 57 açık alan masa tenisi, 60 basketbol potası, 53 bahçe satranç takımı, temini ve kurulumu yaptı. 14 okula ahşap ve plastik kamelya, 17 okulda bitkilendirme, çim serimi, bakım ve düzenleme, toprak temini ve serimi, çevre düzenlemesi, sera yapımı, yabani ot alımı, ağaç dikimi, 4 okula tel çit ve panel çit uygulaması ile 2 okula toplam 51 m2 kilit taşı ve parke taşı döşemesi yapıldı.

Tuzla Belediyesi, Halil Türkkan Ortaokulu’nu Yaptırıyor
Tuzla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, depreme dayanıksız olduğu için İstanbul Valiliği kararıyla yıkılan Halil Türkkan Ortaokulu’nu yaptırıyor. İçmeler Mahallesi’nde Tuzla Devlet Hastanesi karşısındaki alanda 6 katlı 24 derslikli ortaokulun yapımı devam ediyor.  6 bin m2 inşaat alanına sahip olan okulda 24 derslik, spor salonu, laboratuar, yemekhane, 100’er kişilik 2 konferans salonu, kantin, revir, kütüphane, resim atölyesi, müzik atölyesi, öğretmenler odası ve idari bölümler yer alıyor.
Tuzla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 2015 yılında 43 okulda bakım, onarım ve boya hizmeti sundu. Tuzla Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü de 62 okula 14.880 kg temizlik malzemesi yardımında bulundu. 2015 yılı içerisinde okulların sıhhi ve elektrik tesisatı tadilatı, tamirat ile konferans koltuğu, masa, koltuk, led, projektör, halı, dolap, ses sitemi ve yazı tahtası gibi eksikleri imkanlar ölçüsünde giderildi.

1 Yoğun Bakım Ünitesi Yapıldı, 2 ASM Yapımı Devam Ediyor
Tuzla Belediyesi, 2015 yılı içinde Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi içinde bir yoğun bakım ünitesi yaparak hizmete kazandırdı. Tuzla Belediyesi, Aydınlı Mahallesi’nde Eğitim Aile Sağlığı Merkezi ve Şifa Mahallesi’nde ise Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapımına da devam ediyor.

Tuzla Belediyesi, İbadethanelere Desteğini Sürdürüyor
Tuzla Belediyesi, her yıl olduğu gibi 2015 yılında da camiler ve cem evlerinin tadilat, bakım, onarım ve temizlik gibi fiziki ihtiyaçlarını karşıladı, ihtiyaç duyulan malzemelerini temin etti. Tuzla Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü, Tuzla’daki Cami, Kur’an Kursu ve Cemevlerinin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamaya devam etti. Tuzla Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2015 yılında 18 Cami ve 6 Kur’an Kursu’nda bitkilendirme, toprak serimi, bahçe bakım ve düzenlemesi, leylandi bitkisi dikimi ve çevre düzenlemesi yaptı. Bir camiye 600 m2 sert zemin düzenlemesi yapan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 56 camiye dekoratif saksı ve bitki, 7 cami ve Kur’an kursuna toplam 40 adet kamelya kurulumu, bir camiye 400 m2 kilit taşı ve 300 şev taşı döşemesi, 300 adet acem halısı dikimi ve 100 adet leylandi bitkisi dikimi, 2 camiye ise tel çit ve panel çit uygulaması yaptı.
Tuzla Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü de 2015 yılında 13 camiye ses sistemi, tente, poşetmatik, jeneratör, klima, masa, koltuk, halı ve avize temin etti. Tuzla Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün ibadethane hizmetleri kapsamında 2015 yılında 70 ibadethane, 15 günde bir temizlendi. Çalışmalar kapsamında 944.000 m2 alan temizliği yapıldı.

Tuzla Belediyesi, 2 Cemevi Yapıyor
Tuzla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü de Hz. İmam Ali Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Konaşlı Cemevi ve Al-i Aba İlim Eğitim Araştırma Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı Cemevi’nin yapım çalışmalarına devam ediyor.

Resmi Kurumlara Destek Sağlanıyor
Tuzla Belediyesi, 2015 yılında da ilçedeki resmi kurumların diğer hizmetlerine desteğini sürdürdü. Tuzla Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 17 kurumun bahçe ve çevre düzenlemelerini gerçekleştirdi. Belediyenin diğer birimleri de hizmet alanlarında resmi kurumların hizmetlerine katkı sağladı.

Vatandaşımızın Hizmet Aldığı Her Yerde Biz de Varız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, vatandaşların hizmet aldığı her kurumda ve alanda katkı sağladıklarını, hizmet ve projelerde işbirliğini sürdürdüklerini söyledi. Tuzla halkının verdiği görevi sürdürürken tüm kamusal hizmetlere belediyenin asli görevi gibi yaklaştıklarını belirten Başkan Yazıcı, “Kamu kurumlarına bina yapımından bakım, onarım ve tadilatına, ihtiyaç duyulan malzemelerin teminine, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde işbirliğine kadar her alanda katkımızı sürdürüyoruz. Tuzla’da vatandaşa sunulan hizmetin içeriği ne olursa olsun, biz göreve hazırız. Hiçbir kurumu kendi kurumumuzdan ayırmadan, Tuzla halkının yararlandığı her hizmetin daha hızlı, etkin ve verimli sunulması için tüm imkanlarımızla katkı sağlıyoruz.” dedi.