Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi, Kadınlara Özel Program Düzenledi

z09.03.2016

Tuzla Belediyesi’nin Dünya Kadınlar Günü özel programına katılan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, “Kadınların yüzü gülmedikçe dünya gülmeyecek” mesajı verdi.
Tuzla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından Dünya Kadınlar Günü özel programı düzenlendi. Tuzla Belediyesi Orhanlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Kevser Şamlı, Tuzla Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Semanur Yavuz, Tuzla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Pınar Bulut, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın aktif Kadın Kent Gönüllüleri, Tuzla Belediyesi’nin eğitim, sosyal ve kültürel hizmetler sunan birimlerinin kursiyerleri ve kadınlar katıldı.

Tuzla Belediyesi’nin Kadın Kursiyerleri Yeteneklerini Sahneledi
Program, Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi kursiyer annelerinin Ege yöresi halk oyunları gösterisi ile başladı. Tuzla Belediyesi Merkez Hanımlar Kulubü de, Edirne yöresi halk oyunlarını sahneledi. Kadınlar, günlerini şiirler okuyarak, gösterilerini sahneleyerek kutladı. Tuzla Belediyesi Merkez Hanımlar Kulübü Korosu da şarkılar ve türküler ile konuklara seslendi.
Tv sunucusu ve yorumcu İkbal Gürpınar, konuk sanatçı olarak katıldığı programda albümündeki şiirleri ve Kadınlar Günü’ne yönelik kendine has üslubu ile hemcinslerine seslendi. Tuzla Belediyesi Kadınlar Günü Özel Programı’nda Orhanlı Kültür Merkezi’nin sahne sanatları bölümünde çocuklara yönelik eğlence düzenlendi.

Dr. Fatma Yazıcı: Birlikte Hareket Etmek Zorundayız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, programda yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Toplumu yetiştiren kadınların sürekli dayanışma halinde olması ve birbirine destek vermesi gerektiğini vurgulayan Dr. Fatma Yazıcı, “Kadınların yılda sadece bir gün anılmasına karşıyım. Biz bu düşüncemizi yıl boyunca sürekli kadınlarımızın yanında olarak, yaşayarak da gösteriyoruz. Her platformda kadınlarımız ile birlikte kadınlarımızın yol alabilmesi, önlerinin açılabilmesi için çaba gösteriyoruz. Toplumun yarısı kadın ve toplumun tamamını yetiştiren de kadın. O yüzden kadın demek toplum demek, aile demek, ülke demek ve annelerin yüzü gülmedikçe dünyanın yüzü gülmeyecek bunu da biliyoruz. Dünyanın her yerinde ezilen kadınların yüzü gülmedikçe dünya gülmeyecek. O yüzden mücadelemiz çok önemli. Birbirimize sarılmamız, birbirimizi bir basamak daha yukarıya çıkarabilmemiz için birlikte hareket etmek zorundayız.” dedi.

Kadınlara Lavanta Keseli İğnelik ve Kırmızı Gül Hediye Edildi
Kadın emeği ve zarafetinin yansıdığı programın girişinde Tuzla Belediyesi’nin eğitim birimlerinde kadınlar tarafından üretilen el emeği, göz nuru eserler sergilendi. Programa katılan tüm kadınlara kırmızı gül ve Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı El Sanatları Atölyesi’nde ihtiyaç sahibi kadınlar tarafından üretilen lavanta keseli iğnelik hediye edildi. Program, hediyeleşme ile sona erdi.