Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Okur-Yazar Buluşmaları, ‘Akif Dede’ ile Devam Ediyor

z10.03.2016

Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen “Okur-Yazar Buluşmaları” kapsamında yazarlar ve Tuzlalı öğrenciler bir araya geliyor.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ilçe gençliğini yazarlar ile buluşturmayı sürdürüyor. Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen okur-yazar buluşmalarının mart ayı programı, Vehbi Vakkasoğlu’nun İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlattığı ‘Akif Dede’ isimli söyleşi ile başladı. Vehbi Vakkasoğlu, Tuzla Anadolu Lisesi ve Tuzla Behiye Dr. Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen söyleşide ‘Akif Dede’yi öğrencilere anlattı.

Hazinelerimizin Kıymetini Bilmiyoruz
Vehbi Vakkasoğlu, Mehmet Akif Ersoy’un hayatına nasıl yön verdiğini, asaleti, kibarlığı ve örnek yaşamıyla önder alınması gerektiğini belirtti. Vakkasoğlu, “Mehmet Akif, çok sevdiğim ve kendisi için 4 eser verdiğim tek kişidir. Siz değerli gençleri görünce her birinizi bir Akif yüreği taşımanız duası içimden geçti. Biz hazinelerimizin kıymetini bilmiyoruz. Bu bizim çok büyük bir eksiğimiz, açığımız ve ayıbımız. Neden? Özellikle sizin için çok önemli. Çünkü bunlar bizim örneklerimiz, önderlerimiz, gönül önderlerimiz. Kafa önderlerimiz. Peşlerine gideceğiz, izlerine düşeceğiz ki yaşanacak güzel bir hayatı, mutlu bir hayatı ve başarılı bir hayatı yakalayacağız. İşin kötüsü son zamanlarda bize hep Avrupa ve Amerika’yı gelişmiş ülkeler olarak, örnek gösteriyorlar ama yanlış yapıyoruz. Bizim önderlerimiz öyle muhteşem ki onlara Avrupa’nın da ihtiyacı var. İş gönülse, sevgiyse, şefkatse, merhametse, insanca yaşama konusuysa Avrupa’nın buna ihtiyacı var” dedi. Vakkasoğlu, söyleşide öğrencilerin sorularını da yanıtladı.
Tuzla Belediyesi okur-yazar buluşmaları 17 Mart Perşembe günü Tuzla Cezeri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tuzla Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Tuzla Asım Kibar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, 24 Mart Perşembe günü Tuzla Halil Türkkan İmam Hatip Ortaokulu, Tuzla Yıldız Ali Hasoğlu İmam Hatip Ortaokulu ve Tuzla Muzefferda Güzide Pulur İmam Hatip Ortaokulu’nda devam edecek.