Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi, Hz. Mevlana’yı Şeb-i Arus Programıyla Andı

z06.12.2017

Tuzla Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hz. Mevlana’yı vuslatın 744. yıldönümünde vasiyetindeki gibi Şeb-i Arus programıyla andı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Tarihi Türk Müziği Topluluğu Sanat Yönetmeni İhsan Özer tarafından düzenlenen Mevlevi Mukabelesi özel gösterisine Tuzla Müftüsü Aşır Durgun, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Topluluk, aslına sadık kalarak hazırladığı Mevlevi Mukabelesini sema gösterisi ile birlikte sahneledi. 

Ölümü En Güzel Tarif Eden Mevlana’dır
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, programda yaptığı konuşmada Hz. Mevlana’nın hayatı ve ölümünü vuslat olarak yorumlamasına dikkat çekti. Özcan, “Vuslat, kavuşma demek. Ölüm hakkında çok derin araştırmalar yapılmıştır ama ölümü herhalde en güzel tarif eden Mevlana olsa gerek. Hz.Mevlana’nın hayatını okumak, anlamak ve sonra ziyaret etmek lazım. Bu zatların ülkemizde yaşaması bizim için büyük bir şans. Bu gece inşallah herkese hayırlara vesile olsun, gönüllere ferahlık olsun. Tüm emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. Tuzla  Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Tarihi Türk Müziği Topluluğu Sanat Yönetmen Yardımcısı Bahri Güngördü’ye gecenin anısına çiçek takdim etti.
Şeb-i Arus’a katılan vatandaşlar, organizasyon nedeniyle Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.