Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi, İstasyon Mahallesi’nde 4 Bin Kişilik Sokak İftarı Düzenledi

z13.06.2018

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, İstasyon Mahallesi sokak iftarında her yıl olduğu gibi bu yıl da aynı aile tarafından çiçeklerle karşılandı. 4 bin kişilik sokak iftarında konuşan Başkan Yazıcı, “Marmaray’ın açılışıyla ulaşımda da merkezle bağlantımızı tam manasıyla oluşturup, İstanbul’un bir parçası Tuzla’nın dünyada yarışan bir kent olarak kurumsal, kentsel ve toplumsal manadaki bütün çalışmalarımızı tamamlamış oluyoruz.” dedi.
Tuzla Belediyesi, Ramazan ayında 15. sokak iftarını İstasyon Mahallesi Çiçekçiler Camisi yanında düzenledi. İstasyon Mahallesi Sokak İftarına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, eşi Dr. Fatma Yazıcı ve oğlu Yavuz Enhar ile birlikte katıldı. 4000 kişinin aynı sofrayı paylaştığı sokak iftarında Yazıcı ailesi mahalleli tarafından yine çiçeklerle karşılandı.

Dünya Şehirleri ile Yarışan Bir Tuzla
Sokak iftarına katılan vatandaşlara teşekkür eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Ramazan ayında sokak iftarları düzenlememizdeki asıl amacımız bu sofraları paylaşabilmek, birlik ve beraberlik içerisinde paylaşmanın, kardeşliğin ve birlikte başarmanın hazzını yaşayabilmektir. Rahmetiyle beraber ramazan ayında paylaşmanın o güzel duygularını yaşayabilmek çok önemliydi. Aynı sofraları paylaşarak bizler de kardeşliğimizi pekiştirmiş oluyoruz. Allah razı olsun, bütün iftar sofralarımız bu şekilde çok kalabalık geçti” dedi.
Tuzla Belediyesi’nin hizmetleri ile ilçede yaşanılan gelişime dikkat çeken Başkan Yazıcı, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Biz Tuzlamız’ı güzelleştirmek ve geliştirmek için çok gayret ettik. Tuzlamız’ın İstanbul’un ucunda hatta İstanbul’da bile kabul edilmediği zamanları yaşadık. Şimdi yaşamak için arzu edilen bir yer olduğunu da unutmayalım. Yerleşim alanlarıyla, deniziyle, mavisiyle, yeşiliyle ve dezavantajlarıyla beraber Tuzlamız’ı daha da güzelleştirmek, daha çok yaşanabilir bir yer kılmak için çalışıyoruz. Marmaray’ın açılışıyla ulaşımda da merkezle bağlantımızı tam manasıyla oluşturup, İstanbul’un bir parçası Tuzla’nın dünyada yarışan bir kent olarak kurumsal, kentsel ve toplumsal manadaki bütün çalışmalarımızı tamamlamış oluyoruz. Eğitim şehri Tuzla dedik ve deniz denilince akla Tuzla gelsin diye uğraştık. Bundan sonra üniversite sayısının artmasıyla, okullarımızdaki kalitenin artmasıyla beraber de bu işe tam manasıyla mührünü vuracağız. Ben bu kadar güzel hizmetleri anlatmakla bitiremeyeceğim. Marina, Şelale Park, Kültür Merkezleri’nden spor alanlarına Gençlik Kampı’na varıncaya kadar birçok hizmeti yaptık. Biz kadınlarla, gençlerle, sosyolojik olarak dezavantajlı, engellisi, yetimi kimsesizi duluyla beraber Gönül Elleri Çarşısı’nda, Kent Konseyi’nde birlikteliğimizi ortaya koyduk ve güzel bir kentte bir yaşam alanı oluşturmaya çalıştık. Bütün bunları yaparken Belediye Başkanınız olarak bu kadar aziz bir millete hizmet etme fırsatını veren Rabbim’e hamd ediyorum. Bayramınızı tekrar tebrik ediyorum. Allah, birlik ve beraberliğimizi artırsın, bozmaya çalışanlara da asla fırsat vermesin.”
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve ailesi, İstasyon Mahallesi sakinleriyle birlikte iftar açtı. Başkan Yazıcı ve ailesi, kendilerine ev sahipliği yapan mahalle sakinleriyle hatıra fotoğrafları çekildi.