Haberler

Haberler

Tuzla’da 25 Hemşehri Derneği 30 Bin Kişilik İftarda Buluştu

z13.06.2018

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ilçedeki en değerli 3 hizmeti arasında saydığı Hemşehri Dernekleri Platformu, 25 derneğin katılımıyla 30 bin kişilik Hemşehri Dernekleri iftarı düzenledi. Dernekler, iftarın ardından Tuzla Belediyesi Kültür Evi’nde yöresel zenginliklerini ve kültürel değerlerini misafirlerine sundu.
Tuzla Belediyesi ve Tuzla Hemşehri Dernekleri Platformu tarafından bu yıl 3.sü gerçekleştirilen hemşehri dernekleri iftarları, Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda Anadolu Kültür Merkezi ve yakın çevresinde düzenlendi. 2016 yılında ilki düzenlenen ve 3 yıldır kesintisiz süren Hemşehri Dernekleri İftarı’nın bu yılki ilk iftarına Giresunlular Derneği ev sahipliği yaptı. Bu yıl Ramazan ayında Giresunlular, Kars-Ardahan-Iğdırlılar, Çankırılılar, Sakaryalılar, Bingöllüler, Ordulular, Bilecikliler, Bitlisliler, Tokatlılar, Erzurumlular, Erzincanlılar, Sinoplular, Sivaslılar, Trabzonlular, Ağrılılar, Gümüşhaneliler, Kastamonulular, Bayburtlular, Samsunlular dernekleri iftar düzenledi. Ramazan ayının son iftarında Nevşehirliler, Karabüklüler ve Bolulular bir araya geldi. 2 bölgeden 3 şehrin insanı aynı sofralarda buluşup Ramazan’ın bereketini birlikte paylaştı.

Tuzla Ortak Paydasında Birlik ve Beraberliğimizi Güçlendiriyoruz
Hemşehri derneklerinin başkan, yönetici ve kanaat önderleri, ortak geçmişe ve kültüre sahip olduğu her yaştan hemşehrilerini Tuzla ortak çatısı altında iftar sofrasında misafir etti. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da hemşehri dernekleri iftarlarına katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, siyasi partilerin yöneticileri, milletvekili adayları ve her siyasi görüşten vatandaşlar ile katıldıkları iftarlarda birlik ve beraberlik mesajı verdi. Başkan Yazıcı, “Bu vatan kolay elde edilmedi. Nice şehitler verdik. Rabbim rahmetiyle muamele eylesin. Biz Anadolu’yu vatan eyledik ama bu vatanı eylerken ödediğimiz bedelleri biz biliriz. Bu bedelleri ödedikten sonra geldiğimiz günümüzde bize bu vatanı dar etmeye çalışanlar, batıdaki uzantılarıyla bizim elimizden almaya çalışanlar var. Her türlü hileyi oluşturanlar hala Anadolu’ya Anatolia diyorlar. İstanbul’a Konstantinopolis diyorlar. Bizim çok uyanık olmamız lazım. 15 Temmuz gibi tarihte çok örneğini gördüğümüz hadiselerle bu topraklarda bizi birbirimize düşürüp, bizi ayırıp böl-parçala ve yönet modeliyle bölmeye çalışanlar her zaman olmuştur. 15 Temmuz’da hain FETÖ örgütü dâhil olmak üzere bütün terör örgütlerine karşı verilen tavır da her zaman ortadadır. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere de fırsat vermesin” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ilçedeki en önemli 3 hizmetin Gönül Elleri Çarşısı, Kent Konseyi ve Hemşehri Dernekleri Platformu olduğunu vurguladı. Başkan Yazıcı, “Tuzla Hemşehri Dernekleri Platformunda birlik ve beraberliğimizi, bizi birbirimizden ayıran 5 farklılık yerine bizi birbirimize bağlayan 95 ortak değerin korunması, kardeşlik bağımızın güçlenmesi adına çok önemli işler yaptık. Tuzla’da çok iş yaptık ama en değerli hizmetleri Gönül Elleri Çarşısı’nda, Kent Konseyi’nde, Hemşehri Dernekleri Platformu’nda gerçekleştiriyoruz. Tuzla ortak paydasında birlik ve beraberliğimizi güçlendiriyoruz. Bu güce destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi