Haberler

Haberler

Yozgatlılar, Tuzla’da Birlik ve Beraberlik Sofrasında Arabaşı’nı Paylaştı

z14.02.2019

Tuzla Belediyesi 8. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması’nda Yozgatlılar Gecesi Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlendi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Yozgatlılar’a geleneksel arabaşı çorbasını elleriyle ikram etti.
Yozgatlılar Gecesi’ne AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkan Vekili İsmail Çetin ile Tuzla ve çevresinde yaşayan Yozgatlılar katıldı. Program Mehmet Dursun’un Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Paylaşmak İçin Biraradayız
Yozgat İli Çekerek İlçesi Fikirderesi Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Eski Başkanı Aydın Boran duygu ve düşüncelerini paylaşırken “Yozgat’ın meşhur olan iki yemeği arabaşı4 ve testi yemeğidir. Bunlar tek başına yenmez, toplulukla yenir, paylaşarak yenir. Biz o yüzden bugün buraya sizleri davet ettik, onun etrafında hasletlerimizi, dertlerimizi, memlekete dair anılarımızı konuşmak için bir aradayız.” dedi.
Yozgat İli Çekerek İlçesi Fikirderesi Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Suantay da gecede yaptığı konuşmada “Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın destekleri ile Tuzla’dan Anadolu’ya programı geleneksel ve güzel bir organizasyon oldu. Buna fırsat veren, imkan ve olanakları sunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ediyorum. Bu gece burada toplanma amacımız birlik ve beraberliğimizi pekiştirmektir.” şeklinde konuştu.

Gençlerle Kuşak Çatışması İçin de Temas Lazım
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Yozgatlılar’a kendi elleriyle arabaşı çorbasını ikram etti. “Eskiden kuşak çatışması vardı. Çatışmak için dahi mutlaka bir temas lazım, şimdi temas olmadan da kuşakların kopması gibi bir durum söz konusu” tespitiyle derneklerin gençlere yönelik faaliyetleri için önerilerini paylaşan Başkan Yazıcı, “Büyükşehirlerde sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, iyi günde insanların mutluluğunu paylaşarak arttırmak, kötü günde ise dertlerini paylaşarak azaltmak çok önemli bir duygudur. İnsanın metropolde kendini yalnız hissetmemesi çok önemli bir duygudur. Derneklerimiz, yerel yönetimler açısından da çok kıymetli. Derneklerin gelenek ve görenekleri yaşatabilmesi, bunları gelecek nesillere aktarabilmesi çok önemli. Dünyayı tanımaya açılmış bir nesille karşı karşıyayız. Gençlerin bilimde, sanatta, sporda bir araya gelecekleri kulüpler yada benzeri platformları oluşturmazsak iletişimlerimizi kaybedebiliriz. Çünkü onlar yeni teknoloji ve ürünleri ile ayrı dilden konuşmaya başladı. Derneklerimizi bu yeni gelişmelerle birlikte dizayn etmezsek, buna uygun organizasyon yapısı oluşturmazsak yeni nesille eskiden var olan temasımızı kaybedebiliriz. Hepimiz daha dikkatli ve özenli davranmak zorundayız.” dedi.

Yozgat Denince Gerisi Teferruattır
AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma da gecede yaptığı konuşmada Yozgatlılar’a teşekkür etti. Uçma, “Yozgat deyince gerisi teferruattır. Bozoklular çok önemli devlet adamları yetiştirdiler. Dünyanın en büyük güreşçilerini yetiştirdiler. Berlin Duvarı yıkıldığında gecekondu yapıp tapu alan tek insan vardır, o da Yozgatlıdır. Bu güzel geceyi düzenleyen dernek başkanı ve yönetimine teşekkür ederim” dedi.

Yozgatlılar, Milletvekili Uçma ve Başkan Yazıcı Plaket Vererek Teşekkür Etti 
Yozgat İli Çekerek ilçesi Fikirderesi Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Suantay, derneğe katkılarından dolayı AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya plaket vererek teşekkür etti.