Haberler

Haberler

Tuzlalılar, Şiirin ve Müziğin Diliyle İstanbul’u Dinledi

z19.02.2019

Tuzla Belediyesi ve İstanbul Kültür Elçileri Derneği (İSKED) işbirliğiyle şiirin ve müziğin diliyle “İstanbul’u Dinliyorum” programı, Tuzla Belediyesi Sahil Sahnesi’nde seyirci ile buluştu.
İSKED Yönetim Kurulu Başkanı, İstanbul Eski Kültür Müdürü Nedret Apaydın tarafından sunulan programa konuk olarak Türk Sanat Müziği sanatçısı Arzu Akça katıldı. Tuzla ve İstanbul sevdalılarını buluşturan programda sorular, cevaplar hep İstanbul üzerine kuruldu. İstanbul’la ilgili soruları soran Nedret Apaydın, konuklarından yazılı aldığı cevaplarla İstanbul’un tanınırlığını değerlendirdi. Nedret Apaydın, görsellerle desteklenen sunumda İstanbul’un tarihi, kültürel mirası, mimari dokusu konusunda bilgi verdi. Türk Sanat Müziği sanatçısı Arzu Akça da İstanbul’u anlatan şarkıları ve türküleri seslendirdi. 

Tuzla’da Yaşayanlar Çok Şanslı
İstanbul’u en iyi tanıyan kişilerden birisi olduğunu belirten İSKED Yönetim Kurulu Başkanı Nedret Apaydın, Tuzla’nın yaşam kalitesi ile İstanbul’un ilk 5 ilçesi arasında yer aldığını vurguladı. Apaydın, “İstanbul’un bütün ilçelerini biliyorum, Tuzla’da yaşayanlar çok şanslı. İstanbul’un en iyi, en özel, yaşam kalitesi açısından en iyi 5 ilçesinden birisinde yaşıyorsunuz ”dedi.
Yaşadıkları şehirle ilgili bilgilerini şiir ve müzikle tazeleyen vatandaşlar, organizasyon için Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.