Haberler

Haberler

Vatan Size Minnettar

z19.09.2019

19 Eylül Şehit ve Gazileri Anma Günü, Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kaymakamlığı’nın ortak düzenlediği kahvaltı programı ile Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.
Tuzla’da her yıl düzenlenen Gazilere Vefa programına, Tuzla Kaymakamı Ali Akça ve eşi Ferahil Akça, Piyade Okul Komutanı Tuğgeneral Aydın Cihan Uzun, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Muharip Gaziler Derneği Başkanı Osman Yıldız, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Şehit ve Gazi Ailelerinden Sorumlu Gönüllü Kader Turgut Kara, Kadın Kent Gönüllüleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Tuzlalı gaziler ve şehit aileleri bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program,  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.
Programın ev sahiplerden biri olan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptığı konuşmada, “bir ülkede yaşayabilmek için güvenliğin çok fazla önemi vardır. Vatan, kendimizi güvende hissettiğimiz yerdir. Hem içte hem dışta canını vermeye hazır insanların olduğunu bilmek, bir ülkenin güvenlik için arzu edeceği en önemli şeylerden birisidir. Türk ordumuzla beraber hem içimizdeki hem dışımızdaki düşmanlarla mücadelede canını ortaya koyup o ruhla hareket eden kahraman ordumuza, emniyet kuvvetlerimize ve burada görev yapmak için can atan, canını ortaya koyan bütün vatan evlatlarına şehitlerimize rahmet diliyor, minnetle anıyorum.  Gazilerimize ise sıhhati afiyet ve uzun ömürler diliyorum” dedi.
Piyade Okul Komutanı Tuğgeneral Aydın Cihan Uzun, kutsal vatan savunması görevini hakkıyla yerine getirip, canlarını ortaya koyan gazilerimizin sergiledikleri kahramanlıkların ordumuza her zaman güç verdiğini söyleyerek şükranlarını ifade etti.
Tuzla Kaymakamı Ali Akça, “Bu aziz milletin değerleri için mücadele eden insanlar var. Bu insanlar yürüdükleri yolda en büyük sevgiliye Cenabı Hakk’a yürüyorlar. Allah’ında buyurduğu gibi şehitlerimiz sonsuza denk yaşayacaktır, onlar ölümsüzdür. Aziz millet için mücadele eden bizim en büyük değerlerimizden biri de gazilerimizdir. Bu gazilerimizden kimi asker, kimi polis, kimi öğretmen, kimi kaymakamdır. Bu kişiler tek bir şey için yola çıkıyorlar bunlar vatan, bayrak ve ezandır. Onlar sayesinde bizler başımızı yastığımıza rahat koyuyoruz. Şehitlik ve gazilik müessesi sayesinde istiklalimizde istikbalimizde teminat altındadır. Aziz şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize de uzun ömür ve sağlık diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından İlçe protokolü, masaları gezerek şehit aileleri ve gazilerle tek tek selamlaştı, sohbet etti.