Haberler

Haberler

TUZGEM’DEN ŞİİR BULUŞMASI

z25.02.2020

Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi (TUZGEM) tarafından düzenlenen Şiir Mektebi etkinlikleri devam ediyor. Tuzla Gençlik Merkezi Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’nde düzenlenen etkinlikte, şiir ve müzik teması işlendi.
Edebiyatçı Şair ve Yazar Dr. Celal Fedai’nin konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe gençler yoğun ilgi gösterdi. Dr. Celal Fedai konuşmasında, Şiir ve Müziğin hayatımızdaki yerine değindi ve dilin önemini anlattı. Fedai’nin Türk Dili ve şiir tarihimizden verdiği örnekler, gençler tarafından dikkat ve hayranlıkla dinlendi.
Etkinliğin müzik bölümünde ise, Türk Müziğinde ve halkımızın gönlünde müstesna bir yer tutan Barış Manço’nun eserleri seslendirildi. Etkinliğin son bölümünde programa katılan gençler hep birlikte Barış Manço’nun şarkısını okudular.
Program bitiminde kendisine çiçek taktim edilen konuk Yazar ve Şair Dr. Celal Fedai, “Gençlik Gemisi gibi özel bir ortamda bu programın yapılmasında vesile olarak her zaman ki gibi edebiyat ve şiire destek olan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ederim” dedi.