Müdürlük Haberleri

Müdürlük Haberleri

Tuzla’da Okul Aile Birliklerine Madde Bağımlılığıyla Mücadele Eğitimi Verildi

z28.04.2015

Tuzla’da “Hep Birlikte Madde Bağımlılığına Hayır” projesi kapsamında ilçedeki okul aile birliklerinin yöneticilerine eğitim verildi.
Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kaymakamlığı öncülüğünde, gönüllülük esasıyla sürdürülen projenin okul aile birliklerini kapsayan eğitimi Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlendi. Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları Dr. Turgut Özcan ve Av. Mehmet Çelikel, Tuzla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Pınar Bulut ile okul aile birliği yöneticilerinin katıldığı eğitimde, uzman psikolog Dr. Faruk Öndağ bilgi verdi.

Toplumu Bilinçlendiriyoruz
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Çelikel, madde bağımlılığı ile mücadele çalışmaları hakkında bilgi verdi. Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi öncülüğünde sürdürülen projede farkındalık oluşturmayı, halkı bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirten Çelikel, “Gençlerimizi tehdit eden madde bağımlılığına karşı, bilinçli bir toplum hedefine yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bir yandan toplumu bilinçlendirirken diğer yandan da gençlerimizi kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirerek onları sokaktaki risklerden korumaya çalışıyoruz” dedi.
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan da, bilinçli bir toplumun temelinde aile ve eğitimin yer aldığını vurguladı. Bilinçli bir ailenin ve iyi eğitim almış bir neslin mücadeleye ciddi yarar sağlayacağına değinen Özcan, “Planlı bir çalışma ile doğru hedefe gönüllülerimizin katılımıyla hep birlikte ilerlemek istiyoruz” dedi.
Uzman Psikolog Dr. Faruk Öndağ da, okul aile birliği yöneticilerine slayt eşliğinde bilgi verdi. Tuzla’daki uygulamaya profesyonel destek sunan Öndağ, madde bağımlılığıyla nasıl mücadele edilebileceğini, madde bağımlılığının kişisel ve toplumsal zararlarını video ve slayt eşliğinde anlattı. Dr. Öndağ, okul aile birliği yöneticilerinin sorularını da yanıtladı.