Müdürlük Haberleri

Müdürlük Haberleri

EĞİTİM BİRİMLERİMİZDEN RESİM VE MAKET SERGİSİ

z05.03.2020

Tuzla Belediyesi Eğitim Birimleri resim ve el sanatları kurslarına devam eden öğrencilerin eserlerinden oluşan “ Resim ve Maket Sergisi “ ziyaretçilerle buluştu.  Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde sergilenen eserler, büyük ilgi gördü.

Açılışını Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan’ın yaptığı sergiye, Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’nde sürdürülen güzel sanatlar fakültesi hazırlık kurslarına devam eden öğrencilerin çeşitli tekniklerde yaptıkları resimler ve ebru çalışmaları ile katıldı. 

Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri ise, maketler ve taş boyama eserleri ile sergide yer aldı. Ülkemizin tarihi yerleri, yerli markalarımızın fabrikaları ile atasözleri ve deyimlerimizi temsil eden maketler ve canlandırmalar sergiye katılanların büyük ilgi ve beğenisini topladı.

Toplamda 100 öğrenci tarafından yapılan 30’un üzerinde resim ve 70 civarında maket çalışmasından oluşan sergi, 8 Mart’a kadar gezilebilecek.

Sergi hakkında düşüncelerini dile getiren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Eğitime, gençliğe ve sanata her zaman elimizden gelen desteği veriyoruz. Tuzla’mızın 5 bölgesinde hizmet veren bilgi evleri ve Mehmet Akif Ersoy Gemisi’nde hizmet veren sanat kursları öğrencilerimiz, eserleri ile gelecek vadettiklerini gösterdiler. Sergiye katılan tüm öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyor, gençliğimizin ve eğitimin her zaman hizmetinde olacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi.