Müdürlük Haberleri

Müdürlük Haberleri

TUZLA İÇİN GÖZLEM VAKTİ

z09.03.2020

AY NE KADAR DA YAKIN!

İstanbul’un en fonksiyonel parkı Şelale Eğitim Parkı’nda bulunan Tuzla Belediyesi Gözlemevi (Planetaryum), misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Gözlemevini ziyaret eden gözlemciler, ayın büyülü atmosferini yakından görmenin heyecanını yaşıyor. Gözlemevinde görevli gökbilim uzmanları, misafirlere uzay ve gök cisimleri hakkında detaylı bilgiler verirken, ziyaretçilere göklerin gizemli dünyası hakkında ilgi çeken detayları aktardı.

Ünü İstanbul geneline yayılan ve çok çeşitli bilim, kültür ve spor ünitelerinin yer aldığı Şelale Eğitim Parkı, Tuzlalılar kadar, çevre ilçelerden de çok sayıda ziyaretçiyi de ağırlıyor. Buz Pisti, Bowling, Karting Pisti, Bilim merkezi, Sosyal Tesis , +1 Kafe, çocuk parkları ve kültürel alanları ile her yaş grubundan vatandaşlarımıza hizmet veren Şelale Eğitim Parkı gözlemevini ziyaret edenler binlerce misafirini gökyüzünün gizemli güzelliği ile buluşturmaya devam ediyor.

Şelale Eğitim Parkı ile yıl boyunca on binlerce misafirini ağırlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “ Şelale Eğitim Parkı sahip olduğu fonksiyonlar ile Türkiye’de ilk ve tek. Otuzdan fazla fonksiyonu, doğal güzelliği ve sunulan güvenli ortamı ile çocuk, genç, yaşlı ve aileler için Tuzla’nın sembolü haline Şelale Eğitim Parkı misafirlerimizin uğrak yerlerinden biri oldu.

Ayrıca Gözlem Evi ile hem eğitim birimlerimize, hem ilçemizdeki öğrencilerimize hem de ilçe dışından gelen tüm misafirlere kapılarımız ardına kadar açık. Tüm imkanlar ücretsiz ve en kaliteli şekilde ziyaretçilerimizi ağırlamaya devam edecek.” diyerek eğitimin her alanında olmaya devam edeceklerinin de altını çizdi.

Hizmet çeşitliliği ve kalitesiyle İstanbul’da eşi bulunmayan tesisleri gezen vatandaşlarımız, böylesine detaylı ve fonksiyonel bir tesisi hizmete sunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkürlerini ve memnuniyetlerini ifade ediyorlar.

GÖZLEMEVİ’Nİ NASIL ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ?

Haftanın her günü halkımızın hizmetinde olan Şelale Park’ta yer alan gözlemevi, hava ve gök cisimlerinin hareketleri takip edilerek tespit edilen her ayın belirli bir gününde, önceden kayıt yaptıran vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor. Siz de gökbilimine meraklı iseniz ve ayın büyülü atmosferini yakından görmek istiyorsanız, 444 09 06 Dahili:6217 numaralı telefonu arayarak kayıt oluşturabilirsiniz. Gözlemevine kayıt yaptırmak için 4 yaş ve üzerinde olunması gerekmektedir.