Müdürlük Haberleri

Müdürlük Haberleri

Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi'nde Üretip Sergide Beğeniye Sundular

z11.04.2018

Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi’nde resim ve filografi sanatı eğitimi alan büyüklerimiz, ürettikleri eserlerini Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde sergiliyor.
Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi, 65 yaş üstü büyüklerimize hafta içi her gün ev sahipliği yapıyor. Akranlarıyla kaliteli zaman geçiren büyüklerimiz, merkez bünyesinde düzenlenen çeşitli kurslarda kültür ve sanat faaliyetlerine katılıyor. İlerleyen yaşlarına rağmen öğrenmeyi, üretmeyi sürdüren büyüklerimiz, ortaya çıkardıkları eserleri de ilk kez bir sergiyle beğeniye sundu.

Serginin Açılışını Başkan Yazıcı ve Tuğamiral Koçer Gerçekleştirdi
Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi tarafından Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde Sanat Sergisi düzenlendi. Ayten Albay Bintepe’nin resimleri ile Dursun Demirel ve Şahvelet Daştan’ın filografi sanatı ile hazırladığı tablolar, sergide duvarları süsledi. Serginin açılış kurdelasını Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer ile sergide eserleri bulunan büyüklerimiz birlikte gerçekleştirdi. Tuzla Belediyesi birim müdürleri ile Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi sakinleri ile sanatçıların aileleri, sergiye katıldı.

Büyüklerimiz, Bu Sergide Gençlere Çok Kıymetli Bir Mesaj Göndermiş Oldu
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, sergideki tüm eserleri yakından inceleyerek eser sahiplerinden öğrenme ve yapım süreçleri hakkında bilgi aldı. Başkan Yazıcı, “Düşünen, üreten ve uygulayan insanlar yaşı kaç olursa olsun yaşlanmaz, büyürler. Üretime katılmayan, hazırcılığa ve kolaylığa kaçan insanlar ise yaşlanırlar. Öğrenmenin yaşı olmadığını da bu sergide bir kez daha görüyoruz. Büyüklerimiz bu sergideki eserlerinde duygularını, düşüncelerini, hayallerini tuvale, tablolara aktarmış ama gençliğe çok kıymetli bir mesaj göndermiş oldular” dedi. 

Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi Sanat Sergisi, 13 Nisan 2018 Cuma gününe kadar Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde sergilenecek.